Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
24 november 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Serge Feldmann was van 2011 tot 2024 studentendecaan op de HR en is nu senior beleidsadviseur studentenwelzijn. Hij blogt om de wereld een klein beetje te helpen veranderen. Zijn eerdere blogs lees je hier.

Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Het nieuwe nieuwe normaal vraagt om zelfzorg premium giga deluxe

Gepubliceerd: 1 March 2021 • Leestijd: 1 minuten en 23 seconden • Serge

In een tijd waar de miljarden je om de oren vliegen, ben je niet meer zo snel onder de indruk. Ik las laatst dat de schade van de avondklokrellen uitkomen op een miljoen. ‘Huh, zo weinig?! Dat ze het zelfs een artikel waard vinden.’ Het is mijn nieuwe nieuwe normaal waarschijnlijk.

Wat waren we in het nieuwe normaal nog aandoenlijk hoopvol. We moesten even door de zure appel heen bijten, maar dan zouden we ons oude leven weer snel kunnen oppakken. De overheid was onze rots in de branding en suste ons in slaap met de belofte dat zij dit varkentje even zou wassen. De hogeschool dacht nog na de zomer zo goed als volledig open te kunnen gaan. Of toch zeker na de jaarwisseling.

Maar met de tweede en derde golf startte het nieuwe nieuwe normaal. Onze fabrieksinstellingen schakelden over naar kritisch, cynisch, kort aangebonden, gedemotiveerd en zwaarlijvig. De overheid bleek door allerlei vernietigende rapporten plots onbetrouwbaar en falend tot en met, trad af en begon met nóg meer geld te strooien. ‘Sorry! Sorry! Hier is geld!’

De media weten ondertussen van orgastische extase over al die ellende niet welke schreeuwende kop of blik experts ze voorrang moeten geven. Een lijsttrekker die racistische apps stuurt is enkel nog nieuws in de marge, na een dag vergeten. En als we de talloze onderzoeken naar studentenwelzijn erop naslaan, is een groot deel van de studenten depressief of onderweg.

Het nieuwe nieuwe normaal vraagt om zelfzorg premium giga deluxe. Dus moet je kiezen tussen al je vakken halen of al je werk af krijgen versus voldoende zelfzorg? Kies zelfzorg! Laat een vak of taak vallen. Of twee. Dat jaar ‘voor half geld’ studeren komt er. Op een lening bij DUO krijg je in de toekomst misschien ook geld toe zoals bedrijven en de overheid dat op de kapitaalmarkt krijgen. Dus wat let je!

Hoe? Doe alles dat jou pre-corona hielp om te ontspannen, op te laden en schaterlachen twee keer zo veel. En alles dat toen al slecht voor je was of je chagrijnig maakte de helft minder. Dus sportte je eerst drie uur per week? Maak er nu zes van terwijl je tegelijk de helft minder nieuws kijkt. Spreek en zie twee keer zo vaak vrienden coronaproof en kijk de helft minder Netflix. Want echt, er komt ook een nieuw nieuw nieuw normaal.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Het nieuwe nieuwe normaal vraagt om zelfzorg premium giga deluxe

  1. “..De overheid bleek door allerlei vernietigende rapporten plots onbetrouwbaar..”

    Deze overheid/dit kabinet is al tien jaar onbetrouwbaar met 11 afgetreden bewindslieden, niet nagekomen verkiezingsbeloftes, vernietigende bezuinigingen in de zorg, leugens over bonnetjes, de #ruttedoctrine, bewust verkeerd of niet informeren van de kamer (maar hey, wobs worden niet meer zwart gelakt, maar wit, dan valt het niet zo op). En nu na de toeslagenaffaire weer een schandaal bij de belastingdienst over ondernemers die onterecht toeslagen hebben moeten terugbetalen (leenbijstand) met alle gevolgen van dien. Om over de controversiële avondklok (door een demissionair kabinet ingevoerd n.b.) maar niet te spreken. Niets plots aan. En gewoon ook weer hoog in de peilingen, zucht..

  2. Dank je wel Serge! Spread the worth! Selfcare is Key
    Shoutout to ISO Cluster B Kanjers!!

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top