Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
18 augustus 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Jennifer Schoolenberg is derdejaarsstudent aan de opleiding social work. Ze schrijft het liefst over ‘tips and tricks’ en de belevenissen die het hbo met zich meebrengt, maar durft ook haar mening te geven wanneer daar het moment voor is.

Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Blog

Ik ben een slang. En jij?

Gepubliceerd: 2 December 2021 • Leestijd: 1 minuten en 43 seconden • Jennifer

‘Je bent intelligent en charmant. Bovendien heb je een soort magnetische uitstraling die onweerstaanbaar is voor mensen.’ Toen ik die zinnen las moest ik een beetje grinniken. Onweerstaanbaar voor mensen, wat overdreven. De rest klopt vast ook niet, dacht ik. Tot ik verder las …

In een eerdere blog heb ik het al eens over de kracht van sterrenbeelden gehad. Met oud en nieuw in het vooruitzicht dacht ik aan hoe verschillende culturen dat vieren. Een leuk voorbeeld is Chinees nieuwjaar. Het Chinees nieuwjaar vindt altijd plaats tijdens de tweede nieuwe maan. In 2022 is dat op 1 februari. Dan begint het jaar van de tijger. In plaats van sterrenbeelden voor iedere maand hanteren zij sterrenbeelden voor ieder jaar. Zo heb je bijvoorbeeld het jaar van de geit, het jaar van de draak en het jaar van de hond.

Hoe dat precies zit? Het verhaal gaat dat Boeddha alle dieren bij zich riep voordat hij stierf. Er kwamen echter maar 12 dieren opdagen om afscheid te nemen. Dat werden de 12 dieren van de Chinese dierenriem.

Ik ben geboren in 2001 en daarom ben ik een slang. Dat sterrenbeeld komt aardig overheen met mijn karakter en persoonlijkheid. Ik leer graag, zet anderen op de eerste plaats en observeer/luister meer dan dat ik praat. Daarom past de rol van social worker ook zo goed bij me, al zeg ik het zelf. Een slang is ook intelligent, mysterieus, instinctief en snel jaloers. Ik ben inderdaad wel eens jaloers, maar gun het de ander wel. Grappig genoeg lijken deze eigenschappen ook erg op mijn Europese sterrenbeeld: tweeling.

Horoscopen sla ik meestal over. Tot nu toe is er nog nooit iets uitgekomen. Anders was ik allang miljonair van al die zogenaamde financiële meevallers. Dan lag ik nu met mijn slangenvriendjes op een strandbedje aan de Caribische Zee. Uiteraard met een boek over Medusa in mijn hand.

Maar eerlijk: de karakterbeschrijvingen van sterrenbeelden lees ik dus wel. Hier kan ik me vaak in herkennen en ik hoor dat ook bij andere mensen terug. Ik doe er verder niks mee, maar als sociaal werker ben ik natuurlijk nieuwsgierig waar bepaald gedrag vandaan komt. Oh ja, ze omschrijven slangen en tweelingen ook als onwijs nieuwsgierig.

Ik heb even opgezocht hoe het jaar van de tijger er voor slangen uit gaat zien en ik moet zeggen: niet verkeerd. Het wordt een positief jaar voor me, lees ik. Vol geluk, ambitie, succes en jawel: een financiële meevaller. Ik denk dat ik daar gewoon maar in ga geloven.

Ben je ook benieuwd geworden naar jouw Chinese sterrenbeeld? Dit kan je uiteraard makkelijk via Google opzoeken. Laat me dan vooral weten of jouw sterrenbeeld ook overeenkomt met je karakter! En wie weet schrijf ik mijn blog komend jaar op dat strandbedje met een cocktail in mijn hand en een miljoentje in de koffer. Dan zeg ik: adiossssss!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Blog Jennifer: Ik ben een slang. En jij?

 1. Ik ben het chineese sterrenbeeld een (vuur)Geit (GOAT, hahahaha). Ik kan me niet helemaal vinden in die karaktereigenschappen.
  Mijn Europeese strerrenbeeld is Schorpioen. De karaktereigenschappen die daarbij horen heb ik allemaal x 2. 😉

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de persoon spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top