Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
17 januari 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Leuk je kerstvakantie op met de kerstverpester

Gepubliceerd: 23 December 2021 • Leestijd: 1 minuten en 8 seconden • Nieuws

De collega’s van de Rotterdam Academy braken hun hoofd over een corona-bestendige kerstactiviteit en kwamen met een inventief spel op de proppen. Het combineert speuren, stadswandelen en allerlei mogelijkheden om jezelf tegoed te doen aan winterse lekkernijen. En iedereen kan het spelen, ook na kerst.

de kerstverpester-route

Het doel van het spel is uit te vinden wie de ‘kerstverpester’ is, degene die verantwoordelijk is voor een verdwenen kerstboom. Met een invullijst loop je naar negen locaties waar verschillende sprookjesfiguren vertellen waar ze waren rond het tijdstip en de datum dat de grote kerstboom verdwenen is. Als je alle verdachten gehoord hebt, kun je ontdekken wie de kerstverpester is.

Het spel werkt niet met echte personen maar met geluidsfragmenten die je kunt horen als je op de juiste plek bent aangekomen. Dat doe je met de app ECHOES. Hiermee kan je een geluidsfragment afspelen op je telefoon als je op een bepaalde locatie bent, het werkt met GPS.

Het speurwerk start op Museumpark en gaat in een route van ongeveer vijf kilometer door de stad. Onderweg kom je allerlei locaties tegen waar je even kunt pauzeren met wat lekkers, zoals chocoladewinkel Bontekoe en de prijswinnende oliebollenkraam van Richard Visser.

Speel het zelf in de vakantie

Het spel is gemaakt door RAc-docent Rinus de Regt en zijn collega’s Simon Huijghe, Bob Schoute, Adiaren Meulens en Angela Vroegindewey, in samenwerking met de Digital Innovators, een groep bestaande uit docenten, medewerkers en managers die onderzoek doen naar manieren om Blended onderwijs in te zetten binnen de Rotterdam Academy.

‘Jammer genoeg waren er niet veel mensen op de locatie vandaag vanwege de coronamaatregelen’, meldde De Regt vanmiddag, ‘maar we zagen juist wel collega’s met kinderen die de speurtocht deden’.

De bedenkers laten de kerstverpester de hele vakantie openstaan, zodat iedereen er een leuk uitje van kan maken in een vakantie vol potentiële verveling. Op deze Padlet vind je alle info die je nodig hebt voor het spel.

Tekst: Edith van Gameren
Beeld: RAc

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Leuk je kerstvakantie op met de kerstverpester

 1. Wat leuk! Is dit ook toegankelijk voor niet-collega’s van Hogeschool Rotterdam?
  Het MS Forms invulformulier niet, neem ik aan. Maar de speurtocht zelf?

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de persoon spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top