Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Nikky is begin 2021 gestopt met haar opleiding medische hulpverlening. Zij schrijft over de overstap naar een andere studie en haar (studenten)leven.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Mijn crisis is voorbij, maar mijn problemen nog niet

Gepubliceerd: 22 March 2021 • Leestijd: 1 minuten en 18 seconden • Nikky

Mijn persoonlijke crisis is tot een eind gekomen. Ik ben weer begonnen met de studie waar ik voor medische hulpverlening al mee was gestopt, future planet studies. De vraag van mijn vader vat mijn volgende probleem samen: ‘Hoe ga je ervoor zorgen dat je hem dit keer wel afmaakt?’

Deze vraag blijft door mijn hoofd spoken. Ik wil het namelijk afmaken, echt. Ik wil de kennis opdoen om de wereld te redden. Ik wil een diploma halen, zodat ik aan mezelf kan bewijzen dat niet alles alleen maar achteruit is gegaan na de basisschool. Ik wil een heleboel op de momenten waarop ik niets hoef te doen.

Maar op dit moment zou ik wel iets moeten doen. Als ik mijn planning moet geloven ben ik mijn statistiekhuiswerk aan het maken. Eigenlijk had het gisteren gemoeten, maar toen kwam het Netflix-icoontje op mijn bureaublad ertussen. Vandaag heb ik even mijn ogen over de stof laten gaan zonder er iets van binnen te krijgen.

Ik heb alle tips al vaak gehoord. Ik heb namelijk al heel wat series gekeken terwijl ik eigenlijk huiswerk had moeten maken. Maak een planning, las pauzes in en beloon jezelf als je klaar bent. Ik scheur mijn planning meestal doormidden als ik in het vijfde uur van mijn half uur durende pauze zit.

Op tijd beginnen en netjes al het werk doen is zo redelijk, zo rationeel. Al mijn ratio vliegt de deur uit zodra er een deadline in het spel is. Ik ben een junk, ik kan niet eens meer beginnen als ik niet voel dat het nú moet gebeuren. Fuck de planning, ik ga nu lekker The Office bingen en morgen 15 uur werk in 12 uur proppen. Het monster in mij lacht een kwaadaardige lach.

Hoe ik ervoor ga zorgen dat ik mijn studie dit keer wel afmaak? Ik zou je willen zeggen dat ik een hele nieuwe motivatie gevonden heb en al mijn vrije tijd en energie in mijn fantastische studie ga stoppen. Ik zou je voor de gek willen houden, maar dat ga ik niet doen. Ik ga hem dit keer afmaken, omdat ik geen alternatief meer heb. Hoe ik dat ga doen? Zoals ik mijn middelbare school uiteindelijk ook heb afgerond: met zesjes. Dat is mijn masterplan.

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top