Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
11 april 2021

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Illutration of authors face

Zeyad Al Mumar (24) is derdejaarsstudent bedrijfskunde met veel passie voor het hoger onderwijs. Zijn persoonlijke missie is kennis delen en anderen helpen. Hij geeft de studenten in zijn blogs handige tips om hun studiesucces te vergroten.

Recente blogs

Blog

Mijn vier gouden tips om productiever en slimmer te werken

Gepubliceerd: 4 March 2021 • Leestijd: 1 minuten en 45 seconden • Zeyad

Op de middelbare school had ik vaak het gevoel dat ik druk bezig ben, maar toch te weinig taken op een dag afkreeg. Ik heb verschillende dingen geprobeerd die voor mij hebben gewerkt en in deze blog wil ik mijn tips om je waardevolle tijd maximaal te benutten met je delen.

Tip #1 Maak een wekelijkse planning
Het is ontzettend belangrijk om je wekelijks planning te weten. Als je dit doet, zorg je ervoor dat je proactief aan de slag gaat, in plaats van dat je reactief bent en iedere dag het gevoel hebt: wat ga ik vandaag doen? Met een planning weet je precies wat je gaat doen en wat jou dichterbij je doelen gaat brengen. Maak dus bijvoorbeeld op een zondagavond een gedetailleerde weekplanning waarin je je prioriteiten hebt opgenomen (en hou je eraan!).

Tip #2 Creëer een dagelijkse routine
Weet precies wanneer je aan je huiswerk gaat werken, weet precies wanneer je gaat sporten en weet precies van hoe laat tot hoe laat je gaat werken voor je bijbaan. Als jij een routine voor jezelf creëert, dan zorg je ervoor dat je daar geen hersenkracht meer aan verspilt. Je hoeft niet meer te denken: oké wat ga ik nu doen? Want vaak, als dat de gedachte is die bij je opkomt, eindig je opeens op YouTube of Instagram en hierdoor verlies je onnodig tijd. Of je gaat allemaal random dingen door elkaar doen omdat je doelloos te werk gaat.

Tip #3 Stop met multitasken
Zoveel studenten doen alles tegelijkertijd. Je maakt je verslag, tegelijkertijd ben je een PowerPoint aan het doornemen en met je vrienden aan het appen. Multitasken is het minst productieve wat je kunt doen. Veel studenten vinden het ‘sexy’ om veel taken tegelijkertijd te doen, maar het werkt helaas niet. Singletasken werkt veel beter. Het is ook een stuk moeilijker tegenwoordig, want je moet focussen op één taak en we leven nou eenmaal in een tijd waarin je veel afleiding hebt. Om de paar seconden komt er een notificatie binnen op je telefoon. Je wordt alleen maar afgeleid en afgeleid en iedereen wil je aandacht trekken. Singletasken is misschien wel de nummer 1 skill die je in dit chaotische tijdperk kunt hebben. Leer het dus en gebruik het in je voordeel.

Tip #4 Maak dingen af die je start
Leer dat aan als een gewoonte. Vaak zijn we goede starters maar slechter finishers. We willen altijd nieuwe projecten en taken oppakken. Omdat we het leuk vinden om iets nieuws te doen; iets afmaken vinden we vaak minder leuk. Maar als jij de vaardigheid aanleert om altijd dingen af te maken waarmee je bent begonnen, dan ga je niet snel achterlopen of werk laten liggen.

Bonustip Weg met die telefoon
Mijn laatste bonustip: Je telefoon is een van de grootste afleiders. Doe hem dus serieus helemaal weg (uit het zicht) wanneer je aan de slag gaat!

Welke tip gaat voor jou werken, denk je?

 Wil je op vrijdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Mijn vier gouden tips om productiever en slimmer te werken

 1. Allemaal gaan ze werken .. en ik ken ze ook en ik wil ze ook doen… maar de praktijk blijkt lastiger dan de theorie. Ik kan heel goed adviezen geven aan studenten hierover :), maar zelf loop ik vaak vast.
  Maar nieuwe ronde nieuwe kansen … ik ben nooit oud genoeg om te leren.. etc.. etc… ik ga weer mijn best doen!

  Bedankt voor de tips!

 2. Bedankt voor de reactie, Veerle. Inderdaad zoals je zegt, niets is moeilijker dan toepassen. Tip drie vind ik zelf in de praktijk ook nog lastig. Maar blijven oefenen is de ‘key’ en dan kan het alleen maar goedkomen. Groetjes, Zeyad. 🙂

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de man/vrouw spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top