Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
22 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Nieuw Profielen Magazine: 1 jaar corona

Gepubliceerd: 10 March 2021 • Leestijd: 1 minuten en 10 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De Hogeschool Rotterdam is al bijna een jaar zo goed als dicht. Om deze mijlpaal te markeren, heeft Profielen een jubileumnummer gemaakt waarin we terugblikken op een bijzonder jaar. 


Op 12 maart 2020 kondigde premier Mark Rutte aan dat Nederlanders zoveel mogelijk thuis moesten blijven om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen en dat alle grote hoorcolleges online aangeboden moesten worden. Een paar dagen later gingen de scholen helemaal dicht. En werd de Hogeschool Rotterdam de HRO: Hogeschool Rotterdam Online.

Sindsdien werkt de redactie van Profielen vanuit huis. Als je ons toen had gevraagd of we vanuit huis een jaar lang nieuws voor en over de Hogeschool Rotterdam konden maken, hadden we schaterlachend van ongeloof ‘Nee, natuurlijk niet!’ geroepen. Ondertussen moeten we concluderen dat het gaat.

Journalistiek feestje, maar weinig feestelijk nieuws

Het afgelopen jaar was journalistiek gezien een feestje omdat er zoveel ontwikkelingen waren dat er altijd wel wat te vertellen was. Het meeste nieuws was overigens helemaal niet feestelijk. We zagen de verslaggeving over het ‘Chinese longvirus’ dat door de experts in het begin helemaal niet als gevaarlijk werd ingeschat, plotseling veranderen.

1 jaar corona: Dit gebeurde er allemaal (niet)

De diepte- en hoogtepunten lees je in dit jubileumnummer, een nummer dat vooral laat zien hoe creatief en veerkrachtig de hogeschoolgemeenschap is. En dat is iets waar we best een beetje trots op mogen zijn.

Abonneer je op de Profielen Nieuwsbrief en win een taart

Het magazine is alleen digitaal te lezen. Papieren magazines laten we weer drukken als we allemaal naar school kunnen. Mis je ons? Schrijf je dan in elk geval hieronder in voor de nieuwsbrief. Iedere vrijdag sturen we rond lunchtijd een nieuwsbrief met de highlights van het nieuws van die week.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Als je je deze maand inschrijft voor de nieuwsbrief, maak je kans op een van de vijf coronataarten. De winnaars maken we (no joke!) op 1 april bekend.

Tekst: Tosca Sel
Foto’s: Despina Papachristoudi, Profielen

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top