Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
13 juni 2021

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Illutration of authors face

Nikky is begin 2021 gestopt met haar opleiding medische hulpverlening. Zij schrijft over de overstap naar een andere studie en haar (studenten)leven.

Recente blogs

Blog

Op zoek naar een nieuw cv

Gepubliceerd: 3 June 2021 • Leestijd: 1 minuten en 20 seconden • Nikky

Het curriculum vitae van Nikky Hamerslag. Ik kijk nog eens goed naar wat mijn levensloop precies is. Wat bijbaantjes en clubjes, de meeste al jaren terug. Wie wil mij niet aannemen als-ie dit ziet?

Bij medische hulpverlening bleven ze erop hameren. ‘Neem een bijbaan in de zorg.’ ‘Als je nog een bijbaan zoekt, doe iets in de zorg.’ ‘Ze willen je niet hebben als je geen bijbaan hebt in de zorg.’ Ik luisterde daar braaf naar. Na voedingsassistent in het ziekenhuis, EHBO’er op festivals en coronatester zag mijn cv er best behoorlijk uit. Ik was goed bezig.

Maar toen liet ik de zorg achter me. Mijn meest concrete toekomstplan op het moment is ‘iets met duurzaamheid, klimaat of dieren’, en daar heeft coronatesten weinig mee te maken. Op zoek naar een nieuw cv dus.

Een hobby of bijbaan waaruit mijn interesse in duurzaamheid blijkt. En dan niet groene stroom verkopen op straat, dat heb ik eerder geprobeerd en het was één en al afzien. Vrijwilligerswerk is ook een optie, maar dan moet ik nog steeds ook een bijbaan hebben want de huur betaalt zichzelf niet. Ik weet niet of ik daarnaast nog zoveel tijd over heb.

Is het dan echt zo belangrijk om ervaring op te doen tijdens je studie? Als je iets wilt doen waar veel concurrentie in is, kan het je net die voorsprong geven die je nodig hebt. Aangezien ik niet weet waar ik terecht ga komen, kan ik maar beter het zekere voor het onzekere nemen. Want laten we eerlijk zijn, van mijn mooie cijfers moet ik het niet hebben.

Gelukkig kwam het bankafschrift waar de oplossing in verstopt zat: de contributie van de vereniging waar ik al jaren slapend lid van was. Een organisatie die zich inzet voor duurzaamheid, klimaat en dieren! Na een e-mail en een kennismakingsgesprek ben ik bestuurslid in het regionaal bestuur van PINK! Noord-Brabant. Tijdsinvestering? Zo’n drie uur per week. Cv-waarde? Hoog. Leuk? Heel leuk! Dat had ik veel eerder moeten doen.

Zo langzaam maar zeker vullen de regels op het A4’tje zich weer. De pasfoto in de hoek lacht me toe. Het komt nog wel goed met mijn levensloop.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top