Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
18 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Regenboogvlag wappert deze week fier op locatie Museumpark

Gepubliceerd: 15 July 2021 • Leestijd: 1 minuten en 21 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Wie locatie Museumpark bezoekt, ziet op de laagbouw de veelkleurige Pride-vlag wapperen. Dat is niet zomaar: het is een speciaal gebaar voor de feestelijkheden bij social work, een opleiding die inclusie ‘ademt’, volgens de initiatiefneemster van de vlaggenactie.

laagbouw museumpark met regenboogvlag

‘Deze week, van 12 tot 15 juli is de feestweek bij ISO’, zegt social work-docent Tine van Duijn. ‘We reiken de propedeuses en de diploma’s uit. Dat doen we – veilig buiten – op het binnenplein van Museumpark, dat we natuurlijk helemaal versieren met vlaggen, parasols, slingers en banners.’

Bij de voorbereidingen van het versieren door Van Duijn en haar collega’s ontstond het idee voor het hijsen van de regenboogvlag. ‘Wij zijn het Instituut voor Sociale Opleidingen, wij zijn social work. Wij zijn, doen en ademen inclusie, sociale cohesie, acceptatie en empowerment. Kernwaarden ook van de HR. Toen bedachten we: hoe fijn is het als we dat niet alleen op het binnenplein, maar ook naar buiten kunnen laten zien?’ Dat bracht hen op het idee de regenboogvlag te hijsen.

Vlagprotocol aanpassen

Zomaar even een vlag aan de mast op het dak knopen is er niet bij. De hogeschool kent een vlagprotocol en Van Duijn moest de officiële weg bewandelen om voor elkaar te krijgen dat de Pride-vlag gedurende de feestweek op de laagbouw zou wapperen. ‘Collegevoorzitter Ron Bormans is degene die over het vlagprotocol gaat en hij antwoordde direct positief op mijn vraag, mits de ISO-directie en de ISO-IMR (medezeggenschap, red.) zouden instemmen, en we zouden communiceren waarom de vlag er hangt.’

Zo geschiedde, en nu is de veelkleurige vlag de hele week te zien op Museumpark. ‘Hij wappert fier en dat maakt ons trots, trots dat we onderdeel zijn van deze community’, zegt van Duijn blij. ‘We hebben alleen maar positieve reacties gehad van studenten en collega’s, alleen maar “wat goed!”, “wat fijn!”. Ik had eigenlijk ook niet anders verwacht: social work is voor elkaar en met elkaar. En als er anderen zijn die zich verwonderen of er vragen over hebben, dan gaan we graag met ze in gesprek.’

Lees hier meer over de geschiedenis van de HR-regenboogvlag

Hogeschool ‘uit de kast’ met eigen regenboogvlag

Tekst: Edith van Gameren
Foto: Mats Hordijk

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Regenboogvlag wappert deze week fier op locatie Museumpark

  1. Apart om een regenboogvlag e hijsen omdat je geslaagd bent… wat heeft dat er in godsnaam mee te maken?? Hier zien we weer dat de vlag dus als een symbool wordt gebruikt voor de gehele school, en was de kritiek van te voren terecht. We hebben niet voor niets een ‘gewone’ HR logo/vlag..

    schijnbaar kunnen we die weg doen(?), aangezien die schijnbaar niet voor inclusie staat..

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top