Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
30 november 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Binnenkijken #2: Sander woont in een studio

Gepubliceerd: 23 November 2022 • Leestijd: 1 minuten en 30 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Vier studenten en een docent lieten ons achter hun voordeur kijken voor de Profielen Woonspecial. Sander (26), tweedejaars social work, woont op zichzelf in Gouda, in een zelfstandige studio. Zijn vrienden vinden dat hij het getroffen heeft.

Alexandru Caludea

‘Ik woon in een speciaal project van de sociale woningbouwvereniging in Gouda, een soort groepswonen. Het werkt als een studentenhuis. Ik woon in een zelfstandige studio, maar dan net ietsje kleiner dan dat je normaal huurt. Alles zit erop en eraan. De manier van selectie voor deze woningen is erg studentikoos: je moet hospiteren. Je deelt een gemeenschappelijke ruimte van ongeveer vijftig vierkante meter, dus je zoekt wel een huisgenoot die een leuk karakter heeft. Via een vriend ben ik voorgesteld voor deze woning. Op dat moment zat ik in een studentenkamer van zeven vierkante meter. Dat is écht klein, dus de upgrade kon ik wel gebruiken. Ondertussen woon ik hier al twee jaar. Het is een chille woning.

‘Mijn vrienden zeggen altijd dat ik het heel goed getroffen heb. Ik ontvang ook huursubsidie, dus ik woon heel voordelig. Ik betaal met subsidie ongeveer 450 euro per maand, inclusief.

‘Ik heb mijn eigen ruimtes, hoef mij geen zorgen te maken over huisgenoten die een bende maken van de keuken.’

‘Veel vrienden wonen nog bij hun ouders. Ik vind het erg fijn om zelfstandig te wonen. Ik heb mijn eigen ruimtes, hoef mij geen zorgen te maken over huisgenoten die een bende maken van de keuken. Als iemand dat doet, ben ik het zelf. Ik heb ook een huisdier, een kat, en dat mag gewoon hier. Normaal is dat een stuk lastiger als je een woning deelt met nog tien anderen. De kat heeft hier meer dan genoeg ruimte, ze zit meestal in de gemeenschappelijke ruimte. De kattenbak en het eten staan bij mij in de studio.

‘Ik ben tevreden. Ik ben verknocht aan Gouda en zou hier graag blijven. Het enige nadeel is dat het een studio is: ik slaap in de ruimte waar ik eet en werk. Ik zou wel een appartement willen met gescheiden slaapruimte. Ik zie mijn woontoekomst erg somber in. Ik moet nog heel lang doorsparen voor een eigen huis.’

Lees ook:

Tekst: Rutger de Quay
Fotografie: Alexandru Caludea

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top