Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
7 februari 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Jonnick is vierdejaars student aan de docentenopleiding maatschappijleer. Hij schrijft graag over problematiek die hij tegenkomt in het onderwijs, maar een lichter onderwerp op zijn tijd gaat hij niet uit de weg. Eerdere blogs van Jonnick lees je hier.

Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Blog

Lessen uit 2022

Gepubliceerd: 6 December 2022 • Leestijd: 1 minuten en 39 seconden • Jonnick

En zo snel als ze kwam, zo snel loopt 2022 dan weer op zijn einde. Vorig jaar kwam ik in december tot de conclusie dat ik dingen geleerd had die het delen waard waren. Ik denk dat we daar maar gewoon een traditie van gaan maken, want ook dit jaar heb ik weer zat opgestoken!

Les 1: Relaties zijn echt niet zo heel moeilijk

Je hoort het wel vaker: je moet echt werken aan een relatie. Je moet er tijd en moeite instoppen, onderhouden, elkaars behoeftes bevredigen, dat soort dingen. Het is niet dat het niet waar is, maar ik neem aanstoot aan het woord werken. Ik spendeer tijd samen met mijn vriendin, ik heb betekenisvolle én onzinnige gesprekken met haar, ik doe kleine dingetjes waarvan ik weet dat zij ze leuk vindt als ik ze doe, maar het voelt niet als werk. Vorige relaties hebben wel zo aangevoeld, maar nu ik anderhalf jaar ontzettend gelukkig en voldaan samen ben met iemand waar ik ook bij woon, ben ik gaan twijfelen over in hoeverre een relatie als werk zou moeten voelen. Moet je dingen samen doen? Zeker. Maar moet het werk zijn? Ik denk het niet meer.

Les 2: Uitwonen is het beste wat je kan doen

Ik ben gek op mijn ouders. Ik ben thuis altijd welkom geweest en ik heb me ook altijd zo gevoeld. Maar toch moet ik toegeven dat uit huis vertrekken zo net voor mijn 27e verjaardag ontzettend veel heeft gedaan voor mijn welzijn. Ik merk het aan alles. Ik voel me vrijer, volwassener en weerbaarder. Als je twijfelt om het huis uit te trekken in deze markt kan ik alleen maar zeggen: Doe het. Je gaat je er echt beter van voelen.

Les 3: Weet wie je huisarts is

Heel simpel eigenlijk. Dertig ligt voor mij dichterbij dan twintig, en je merkt ineens allerlei rare dingetjes die je lijf gaat doen. Ooit last gehad van een niersteen? Dat wens ik mijn ergste vijand niet toe, holy shit. Als je dan op een ziekenhuisbed ligt te verkrampen van de pijn dan is het wel handig als de dokters daar weten naar wie ze je medicijnen kunnen toesturen.

Dat was hem weer voor dit jaar. Ik ga de laptop dichtklappen en op date met mijn fantastische wederhelft. We gaan uit eten, en daarna terug naar ons eigen appartementje, waar we elke avond samen in slaap mogen vallen.

Ik hoop dat anderen minstens een even goed 2022 hebben gehad, of mooie vooruitzichten hebben voor 2023!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top