Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Na de lerarenopleiding Nederlands geeft Menno zijn studiecarrière een vervolg met de master pedagogiek. Hij schrijft het liefst satirische stukken en anekdotes over het broeierige studentenleven – er is al genoeg onheil in de wereld. Niettemin gaat hij beladen onderwerpen, zoals koken, vakantiebestemmingen en online dating ook niet uit de weg.

Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Vaarwel, hardste klapper van het jaar

Gepubliceerd: 8 December 2022 • Leestijd: 1 minuten en 12 seconden • Menno

Wat jammer dat we 2022 niet meer spetterend mogen afsluiten met knallend vuurwerk! Ik mis het vandalisme, de overlast, de tetterende sirenes van ambulances – RIP Timo (15). Allemaal weg met het vuurwerkverbod. Daar gaan mijn tradities in rook op. Wat moet ik nu?

Het was vrijdag 6 januari 2015. We waren met de hele straat bijeengekomen om Timo een eervol afscheid te geven. Ik liep nog eenmaal naar zijn kist voordat hij naar zijn rustplaats werd gedragen. Ik keek naar zijn fotolijstje, en in de lucht gaf ik Timo een laatste boks! Het kostte hem zijn leven, maar hij had wel de hardste klapper van de straat dat jaar!

Sindsdien herdenk ik Timo ieder jaar op de begraafplaats, door speciaal dáár zijn favoriete cobra af te steken. Inmiddels zijn we zes grafzerken verder, maar dat mag de pret niet drukken. Met het vuurwerkverbod op oudejaarsdag moet ik nu iets nieuws bedenken om Timo te gedenken.

Niet alleen ik, maar duizenden anderen zijn gedupeerd door het vuurwerkverbod dat geldt in de twaalf gemeenten. Het kabinet dacht hiermee vuurwerkslachtoffers te voorkomen en zodoende de ziekenhuizen te ontzorgen. Heel leuk en aardig, maar ik mis visie! Als gevolg van dit besluit lopen straks alle oogartsen hun nieuwjaarbonus mis. In plaats daarvan had je ook zo snel mogelijk de brandwondencentra kunnen opschalen. Vooruitkijken op wat er komen gaat!

Verder trekken de brievenbusfabrikanten in Nederland aan het kortste lontje. Ze lopen nu ontzettend veel omzet mis. Voorheen konden ze hun brievenbus nog kwijt aan de straatstenen. Nu is er niet eens compensatie geregeld.

Voorbij alle verstrekkende gevolgen voor de maatschappij: wat moet ík nu op oudejaarsdag? Moet ik nu net zoals Timo ook een cobra in mijn broek stoppen en kijken wat er gaat gebeuren? Is dit de enige manier om dichter bij hem te komen?

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

4 Responses to Blog Menno: Vaarwel, hardste klapper van het jaar

 1. Prachtige blog dit! Was natuurlijk ook wel mooi dat we die bloggers bijeenkomst hadden op 11 november. Alle ideeën die we daar hadden besproken heb je hier schitterend verwoord en verwerkt. Complimenten!

 2. Mooi blog dit Menno. Ik stel voor dat we een crowdfunding voor de brievenbusfabrikanten beginnen!

 3. Heerlijke blog Menno; als een vuurpijl die mijn werkdag verlicht :-).

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top