Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
3 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Marijn Prins is laatstejaars student marketing of social business aan de Hogeschool Rotterdam Business School (HRBS). Hij is voorzitter van de Rotterdamse studentenvakbond STUUR en pleit voor onderwijs dat beter aansluit op zijn ideale maatschappij

Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Hoe jij 800 euro kunt verdienen vanuit je studentenkamer

Gepubliceerd: 5 July 2022 • Leestijd: 1 minuten en 21 seconden • Marijn

Dat studenten uitgesloten worden van de energietoeslag (800 euro) is volgens juristen illegaal en dat is ‘goed nieuws’: ik kan die 800 euro goed gebruiken en jij vast ook. De gemeente Rotterdam werkt alleen nog niet echt mee. Daarom leg ik je in dit blog uit wat jij kunt doen zodat we het geld ook daadwerkelijk krijgen.

Waar andere gemeentes – bijvoorbeeld Delft – al zijn gestopt met het discrimineren van studenten wordt het in Rotterdam nog spannend. Na vragen in de gemeenteraad leek er afgelopen week weinig steun vanuit het college te zijn om studenten toch de toeslag te geven. Maar we hebben gewoon recht op dit geld. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we het ook krijgen.

Op 6 of 7 juli wordt er over gestemd in de gemeenteraad en dus is NU een goed moment om er aandacht voor vragen bij gemeenteraadsleden. Dit kun je doen door een mailtje te sturen naar een van de gemeenteraadsleden. Bijvoorbeeld ‘onze eigen’ Joan Nunnely (raadslid voor D66 én HR-docent).

Je kunt zoiets schrijven als: ‘Ik heb begrepen dat er op 6 of 7 juli een motie wordt ingediend over energiecompensatie voor studenten. Dit is goed nieuws, want het uitsluiten van studenten heeft geen legale basis en brengt mij en veel andere studenten in de problemen. Op mijn kamer zijn de energieprijzen met [vul hier jouw bedrag in] per maand omhooggegaan. Mijn inkomen is echter niet hoger geworden. Ik kan hierdoor niet meer rondkomen en moet extra lenen. Laat studenten alstublieft niet in de steek en stem voor volledige energiecompensatie.

Mocht dit niet werken, dan gaan we voor optie 2. Studenten discrimineren is illegaal en dus kunnen we de gemeente aanklagen. Daarvoor moet je de energiecompensatie wel eerst aanvragen. Het is een lang proces dus het is handig als je dat meteen doet. Dan kijken we daarna of een rechtszaak nodig is.

Vraag hier energiecompensatie aan en als je dat hebt gedaan, stuur mij dan een berichtje. Samen kunnen we ervoor zorgen dat studenten niet gediscrimineerd en genegeerd worden. En 800 euro minder arm.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top