Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
3 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Mandy van Seventer is Student van het Jaar 2022!

Gepubliceerd: 16 December 2022 • Leestijd: 1 minuten en 18 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Masterstudent Mandy van Seventer (kinderfysiotherapie) is de nieuwe Student van het Jaar van de Hogeschool Rotterdam. De jury roemt haar gedrevenheid en vindingrijkheid. ‘Mooi hoe Mandy van haar eigen beperking haar kracht heeft gemaakt en haar ervaringsdeskundigheid inzet om anderen te helpen’.

Een lachend Mandy met de beker

Mandy werd twee dagen geleden op haar werk door een delegatie van Profielen verrast met de prijs. Ze eindigde bij de verkiezing als eerste nadat de jury (bestaande uit de leden van redactieraad van Profielen) interviews met de vijf finalisten – de genomineerden met de meeste stemmen uit de publieksronde – naast elkaar had gelegd.

Vijfde werd student sportmarketing Kim Zoontjens, vierde Jim Maskell (werktuigbouwkunde), derde Salam Al Mumar (bedrijfskunde) en nummer twee is carlota garcia (Willem de Kooning Academie). In totaal werden er dit jaar 28 studenten genomineerd.

Als kind in aanraking met fysiotherapie

Door een probleem bij haar geboorte heeft Mandy een zenuwbeschadiging en kan ze haar linkerarm maar beperkt gebruiken, vertelt ze in haar interview. Ze kwam daardoor al als kind in aanraking met fysiotherapie. De passie van haar toenmalige fysiotherapeut maakte Mandy enthousiast voor het vak, en van het een kwam het ander.

Mandy valt onder andere op, schreef degene die haar vorige maand nomineerde, ‘door vernieuwende projecten en uitdagingen die zij is aangegaan binnen haar opleiding’. Daarbij de bouw van een nieuw integraal kindcentrum met basisscholen, kinderopvang en buitenschoolse opvang in de gemeente Nissewaard. Daar gaf Mandy invulling aan ‘een beweegstimulerende omgeving, rekening houdend met de wensen van het personeel en architect’.

‘Bestuurlijke en praktisch implementatie’

De jury vindt het mooi hoe bij Mandy deze ‘bestuurlijke en praktisch implementatie’ is samengekomen met haar ‘gedrevenheid, inhoudelijke degelijkheid en vindingrijkheid’. Daarbij kijkt ze verder dan alleen het vak kinderfysiotherapie. De jury: ‘Het project is cross-sectoraal van aard en daarmee is ze haar tijd vooruit. Ze laat zien wat de kracht is van ons masteronderwijs en praktijkgericht onderzoek.’

Tekst: Jos van Nierop
Foto: Tosca Sel

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top