Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Nienke komt in actie: ‘Het gezin is het fundament’

Gepubliceerd: 29 March 2022 • Leestijd: 1 minuten en 59 seconden • Interview Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Wereldverbeteraars. Idealisten. Activisten. We hebben er veel van op de HR. Je hoeft het niet met ze eens te zijn, maar ze staan wel ergens voor. Zoals student bedrijfskunde Nienke van der Tang die actief bij de SGP-Jongeren (SGJP) in Alblasserdam-Papendrecht.

‘Wat zou er op mijn spandoek staan? Een van de belangrijkste dingen vind ik het gezin als fundament van de samenleving. Ik zie dat er momenteel veel wanorde is in de samenleving. Vreemdgaan wordt bijvoorbeeld gepromoot, met mede daardoor ontwrichte gezinnen als gevolg. Ik denk dat we echt terug moeten naar de basis van een liefdevol gezin. Ik heb zelf het voorrecht gehad om in een liefdevol gezin op te groeien met lieve ouders, en dat gun ik iedereen. Het zorgt ervoor dat kinderen zich goed ontwikkelen zodat die ook weer de verantwoordelijkheid op zich kunnen nemen om voor de volgende generaties te zorgen. Dit staat aan de basis van een goede samenleving.

Er zijn veel dingen aan de hand in onze maatschappij waar ik mij als christen zorgen over maak, zoals de afschaffing van de vijf dagen bedenktijd voor een abortus en abortus überhaupt. De SGP is een pro-life partij, wij willen voor ieder leven opkomen. Ik maak me daarom zorgen als er op een nonchalante manier wordt omgegaan met de, in mijn ogen, noodzakelijke tijd om na te denken over wat iemand doet met een kindje in haar baarmoeder. 

‘Ik voel me geen wereldverbeteraar en houd sowieso niet van vergezocht idealisme’

Ik voel me geen wereldverbeteraar en houd sowieso niet van vergezocht idealisme, hoewel het hebben van idealen wel belangrijk is. Veel mensen zoeken het alleen in iets heel groots; we moeten alle klimaatproblemen oplossen en in 2050 helemaal CO2-neutraal zijn. Maar dan denk ik: volgens mij vergeten we heel veel dingen. We zijn zo op onszelf gericht dat we onze buurman van tachtig over het hoofd zien. 

Er zijn zo veel eenzame mensen in Nederland, ik denk dat daar een belangrijke taak ligt voor ons als samenleving. Ik ga eens in de paar weken bij een aantal ouderen op bezoek, en iedere keer sta ik weer versteld hoe dit gewaardeerd wordt. Oudere mensen, ook al hebben ze nog zo veel sociale contacten, vinden het heel fijn als anderen oprecht belangstelling tonen en luisteren. Als jongere breng je levendigheid mee en dat wordt enorm gewaardeerd. Ik zou tegen iedere medestudent willen zeggen: probeer het eens, ga bij een oud buurvrouwtje op bezoek en kijk eens wat het oplevert.’

Dit verhaal is onderdeel van een serie. Profielen heeft nog meer wereldverbeteraars, idealisten en activisten geïnterviewd. Eerder publiceerden we het verhaal van Sjoerd, de rest verschijnt de komende weken op de site. Wil je er nu al meer lezen? Dat kan, ze staan allemaal in ons magazine. Pak ons papieren boekje uit een van de bakken op locatie of blader het magazine hier digitaal door.

Tekst: Wietse Pottjewijd
Foto: Levien Willemse, Bewerking: Demian Janssen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Nienke komt in actie: ‘Het gezin is het fundament’

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top