Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Welke studentondernemer wordt start-up van het jaar?

Gepubliceerd: 10 February 2022 • Leestijd: 2 minuten en 10 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Ondernemende studenten kunnen op 28 maart netwerken op de Start-up Day van de Start-up Academy. Daar wordt ook de HR start-up van het jaar gekozen. De acht finalisten werden vorige week bekendgemaakt.

De Start-up Academy is de plek op de HR waar studerende starters worden begeleid. De inzet is om studenten hun bedrijf te laten combineren met hun studie.

Studenten kunnen er in vrijwel elke fase van het ondernemerschap terecht, als ze interesse hebben in het ondernemerschap, een vaag plan hebben of al een begin van een bedrijf. De Start-up Academy probeert maatwerk te leveren in de ondersteuning, zodat de student succesvol kan zijn met én het bedrijf én de studie. Sinds enige tijd is het bijvoorbeeld mogelijk – onder bepaalde voorwaarden – stage te lopen of af te studeren bij je eigen bedrijf.

Op 28 maart organiseert de Academy een groot start-up-evenement voor de hele hogeschool, iedereen van binnen en buiten de start-up-community is welkom om te netwerken, ideeën uit te wisselen en informatie te krijgen over ondernemerschap. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Ondernemersbelangen Rotterdam.

Wie wordt starter van het jaar?

Op de Start-up Day zijn ook twee titels te winnen. Acht finalisten strijden in een pitch battle voor de award start-up van het jaar. De jury bestaat uit vier alumni van de HR die inmiddels allemaal succesvol zijn als ondernemer. De winnaar krijgt een geldprijs van 2500 euro om te investeren in zijn of haar bedrijf. Ook is er een competitie voor het meest innovatieve idee, waarmee 1500 euro te verdienen valt.

Als side-event is er een Start-up Markt. De organisatie van deze markt is voor een groot deel in handen van vijf studenten van de opleiding communicatie (Boss Women Events). Op de Start-up Markt krijgen alle ondernemende studenten van hogeschool de mogelijkheid om hun start-up of bedrijfsidee onder de aandacht te brengen van potentiële klanten, investeerders, medewerkers en studenten.

Acht ondernemende HR-studenten in de finale

De finalisten voor start-up van het jaar zijn geselecteerd door de coaches van de Start-up Academy. Ter voorbereiding op de pitch battle krijgen ze alle acht een tweedaagse pitchtraining van de Pitch Academy. Hieronder zie je in het kort wie het zijn.

Chantal en haar zus

Céline Straver (commerciele economie – global marketing & sales) van Downsyndrome Queen vindt dat de wereld te weinig positieve beelden ziet van mensen met het syndroom van Down en is daarom met haar zus Enya (die het syndroom van Down heeft) het Instagramaccount @downsyndrome_queen begonnen.

LICA van Stephanie Troost, student ondernemerschap & retail management, wil caloriearme en suikervrije ready-to-drink cocktails op de markt brengen.

Pak het uit van Wessel Blokland en team (ondernemerschap & retail management) is een organisatie die authentieke kerstpakketten en relatiegeschenken vol met streekproducten van lokale ondernemers samenstelt.

Student Okke Everts (ondernemerschap & retail management) verzorgt met Geezerbox maaltijdboxen voor studenten.

Het bedrijf Purpose van bouwkundestudent Lester Wilson en zijn team
ontwikkelt een interactieve spiegel voor in huis waarbij ze focussen op gezondheid en lifestyle.

Nord Club van ondernemerschap & retail management-studenten Arthur Karens en Karel Baan is volgens hen de nieuwe standaard in parfum, beter voor mens en milieu.

Giselle Crezee en haar team (ondernemerschap & retail management) ontwikkelen onder de naam Dice International een matras dat bestaat uit 11 verwisselbare delen die op basis van je lichaamsbouw, gewicht en slaaphouding kunt personaliseren.

SupremeFoods van Wouter Campman en zijn team (international business management) maakt 100% natuurlijke noten repen zonder toegevoegde suikers.

Tekst: Edith van Gameren
Foto’s: finalisten

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top