Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
24 maart 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Alied Oosterhoff start kamerkoor op HR: ‘Iedereen is welkom!’

Gepubliceerd: 7 February 2023 • Leestijd: 1 minuten en 40 seconden • Nieuws

Ergotherapiedocent Alied Oosterhoff heeft een grote droom voor de Hogeschool Rotterdam: een klassiek kamerkoor dat verbinding brengt tussen studenten en medewerkers van alle afdelingen. Donderdag 9 februari is de eerste repetitie, geïnteresseerden zijn van harte welkom. 

Alied Oosterhoff in actie als dirigent

Na haar opleidingen docent muziek, piano en koor- en orkestdirectie aan het conservatorium heeft Oosterhoff verschillende koren gedirigeerd, waaronder Kamerkoor Capella Rotterdam en het personeelskoor van het Instituut voor Gezondheidszorg (IvG). Ze heeft warme herinneringen aan het samen zingen en hoopt dat terug te brengen naar de HR: ‘De energie die vrijkomt tijdens het zingen, ik word daar heel gelukkig van en dat gun ik anderen ook.’ 

Requiem, o.l.v. Alied Oosterhoff

‘Iedereen kan leren zingen!’

Het koor dat de ervaren musicus voor ogen heeft bestaat uit ongeveer 25 deelnemers en het uiteindelijke doel is vierstemmig zingen. Als dat je als muziek in de oren klinkt, maar je geen idee hebt hoe dat moet, is dat geen probleem. Oosterhoff gaat het je leren: ‘Iedereen mag komen, de enige toelatingseis is passie voor muziek. Ik ga echt voor de binding.’

Als er muzikanten zijn die een orkest willen vormen om het koor te begeleiden, dan zegt ze daar zeker geen nee tegen.

Als docent en beeldcoach hangt Oosterhoff het principe van hoge verwachtingen aan. Iedereen kan omgaan met muziek en leren zingen! Ze hoopt dan ook zangers te vinden die dit zo leuk vinden dat ze met haar het grote avontuur aan willen. Ze streeft naar optredens binnen en buiten de HR, bijvoorbeeld in de aanloop naar feestdagen, op symposia en congressen en op evenementen in en om Rotterdam.

En als er muzikanten zijn die een orkest willen vormen om het koor te begeleiden, dan zegt ze daar zeker geen nee tegen. Tot die tijd begeleidt ze het koor zelf op de piano.

Klassieke muziek en uitstapjes

Oosterhoff’s hart ligt bij de klassieke muziek. Voor het HR-koor heeft ze klassieke stukken en uitstapjes naar andere stijlen in gedachten, denk aan het Hallelujah van Händel maar ook The Rhythm of Life van Cy Coleman.

Interesse om mee te zingen? De eerste repetitie is donderdag 9 februari tussen 15.30 en 17.00 uur op hogeschoollocatie Rochussenstraat. Er heeft zich al een aantal medewerkers gemeld, studenten zijn ook meer dan welkom! Meld je via a.d.oosterhoff@hr.nl aan, dan stuurt ze je de exacte locatie. 

Tekst: Tosca Sel
Foto: Koos Stadhouders

 Profielen, het onafhankelijke nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam, deelt wekelijks artikelen op Linkedin. Ben jij onze nieuwe connectie?

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Alied Oosterhoff start kamerkoor op HR: ‘Iedereen is welkom!’

  1. Dit vind ik wel een heel leuk idee. Ik ben alleen niet in de gelegenheid op donderdagmiddagen… veel plezier!

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top