Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
2 oktober 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Darice de Cuba is webdeveloper bij Profielen. Zij is geboren op Aruba en woont sinds 2000 in Nederland. Ze houdt zich graag bezig met toegankelijkheid en inclusie waarover ze blogt op haar Engelstalige blog. Darice is laat-doof. Naast front-end developer is ze ervaringsdeskundige met expertise in inclusief design.

Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Jezelf heruitvinden

Gepubliceerd: 9 May 2023 • Leestijd: 1 minuten en 24 seconden • Darice

Wat doe je als je je geleidelijk realiseert dat wat je dagelijks doet, je studie of je werk, niet meer honderd procent bij je past? Dat het je geen voldoening meer geeft zoals voorheen? Je bent niet compleet ongelukkig, maar je ziet jezelf dit niet meer jarenlang doen.

Je hebt natuurlijk keuzes, al zijn die niet allemaal even makkelijk. Stoppen met je studie en een andere studie gaan volgen bijvoorbeeld. Je loopt wel achterstand op, maar beter dat, dan afstuderen en een baan zoeken in een veld dat je toch niet zo leuk vindt.

En als je al jaren aan het werk bent, een fijn salaris en vaste lasten hebt, wat dan? De meeste mensen hebben niet de mogelijkheid zo maar ontslag te nemen en opnieuw te beginnen. Mensen hebben een hypotheek of hoge huurlasten, kinderen, misschien een minder goede gezondheid, ze zijn mantelzorger, noem maar op. Dan is het niet makkelijk om eventjes van carrière te veranderen.

Hoewel LinkedIn mij wel doet geloven dat veel mensen hun carrière radicaal omgooien nadat ze het ‘licht’ hebben gezien. Vooral het aantal ‘coaches’ groeit gestaag. Ik sta elke keer versteld van de soorten coaches die ik zie: wandelcoaches, ademcoaches, perspectiefcoaches. Als je iets kunt bedenken, is er ook een coach voor. Ze lijken het allemaal goed te doen qua werk en klanten. Of zijn al deze mensen vooral heel goed in zichzelf verkopen?

Misschien ben ik wel jaloers op deze mensen. Niet dat ik mijn baan niet leuk vind. Het vergt veel qua kennis actueel houden, technologie bijbenen en elke dag creatief zijn. Soms droom ik ervan gewoon op een dag wakker te worden en wat anders te gaan doen. Ik ben ondertussen op de helft van een mensenleven, en heb genoeg (levens)ervaring en kennis opgedaan om iets te gaan coachen. Ik heb genoeg ideeën: tegenslagcoach, functiebeperkingcoach, genietenvandekleinedingencoach, lerenniksdoencoach en schrijfthetvanjeafcoach.

Maar eerst moet ik nog een verkoopcoach vinden om mezelf te leren verkopen en geloofwaardig maken. Doe er ook meteen een coachingstraject bij om alles uit LinkedIn te halen en ik ben klaar voor mijn nieuwe carrière.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Blog Darice: Jezelf heruitvinden

 1. Met al die coaches hebben ze binnenkort nog een coachcoach nodig.

 2. Straks is er niemand meer over om gecoacht te worden.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de persoon spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top