Blog Serge: Prioriteit: veerkrachtontwikkeling
Blog van SergeGepubliceerd: 21 hours ago
Wat doe je als je je geleidelijk realiseert dat wat je dagelijks doet, je studie of je werk, niet meer honderd procent bij je past? Dat het je geen voldoening meer geeft zoals voorheen? Je bent niet compleet ongelukkig, maar je ziet jezelf dit niet meer jarenlang doen.
Je hebt natuurlijk keuzes, al zijn die niet allemaal even makkelijk. Stoppen met je studie en een andere studie gaan volgen bijvoorbeeld. Je loopt wel achterstand op, maar beter dat, dan afstuderen en een baan zoeken in een veld dat je toch niet zo leuk vindt.
En als je al jaren aan het werk bent, een fijn salaris en vaste lasten hebt, wat dan? De meeste mensen hebben niet de mogelijkheid zo maar ontslag te nemen en opnieuw te beginnen. Mensen hebben een hypotheek of hoge huurlasten, kinderen, misschien een minder goede gezondheid, ze zijn mantelzorger, noem maar op. Dan is het niet makkelijk om eventjes van carrière te veranderen.
Hoewel LinkedIn mij wel doet geloven dat veel mensen hun carrière radicaal omgooien nadat ze het ‘licht’ hebben gezien. Vooral het aantal ‘coaches’ groeit gestaag. Ik sta elke keer versteld van de soorten coaches die ik zie: wandelcoaches, ademcoaches, perspectiefcoaches. Als je iets kunt bedenken, is er ook een coach voor. Ze lijken het allemaal goed te doen qua werk en klanten. Of zijn al deze mensen vooral heel goed in zichzelf verkopen?
Misschien ben ik wel jaloers op deze mensen. Niet dat ik mijn baan niet leuk vind. Het vergt veel qua kennis actueel houden, technologie bijbenen en elke dag creatief zijn. Soms droom ik ervan gewoon op een dag wakker te worden en wat anders te gaan doen. Ik ben ondertussen op de helft van een mensenleven, en heb genoeg (levens)ervaring en kennis opgedaan om iets te gaan coachen. Ik heb genoeg ideeën: tegenslagcoach, functiebeperkingcoach, genietenvandekleinedingencoach, lerenniksdoencoach en schrijfthetvanjeafcoach.
Maar eerst moet ik nog een verkoopcoach vinden om mezelf te leren verkopen en geloofwaardig maken. Doe er ook meteen een coachingstraject bij om alles uit LinkedIn te halen en ik ben klaar voor mijn nieuwe carrière.
De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.
Lees hier alle details over onze spelregels.
Met al die coaches hebben ze binnenkort nog een coachcoach nodig.
Straks is er niemand meer over om gecoacht te worden.