Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Jennifer Schoolenberg is vierdejaarsstudent aan de opleiding social work. Ze schrijft het liefst over de belevenissen die het hbo met zich meebrengt, geeft ‘tips and tricks’, maar durft ook haar mening te geven wanneer daar het moment voor is.

Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Help ik heb een writers block!

Gepubliceerd: 26 January 2023 • Leestijd: 1 minuten en 24 seconden • Jennifer

Je kent het wel: je zit al uren naar een leeg scherm te kijken zonder een woord te typen. Zo ging het ook bij mij toen ik deze blog wilde schrijven. Normaal popt er wel een idee in mijn hoofd, maar nu was ik vooral leeg. En ziehier: uiteindelijk heb ik toch heel wat woorden op papier gekregen!

Als tiener had ik de ambitie om auteur te worden. Ik schreef regelmatig verhalen. Een writers block is mij dan ook niet vreemd. Je weet wat je op papier wilt zetten, maar tegelijkertijd ook weer niet. Waar begin je in hemelsnaam?

Een writers block is als een letterlijke blokkade in je hoofd. Daardoor kan het zomaar zijn dat je het schrijven blijft uitstellen en heb je deadlinestress. Hoe hef je die blokkade op of kom je eromheen?

Een van de belangrijkste tips die ik altijd heb onthouden is: gewoon beginnen met schrijven. Het maakt helemaal niet uit wat je op papier zet, als je maar iets neerzet. Je kan later altijd weer wat weghalen. Met een leeg papier kan dat niet. Je eerste versie hoeft niet perfect te zijn. Daar is je herschrijfronde voor.

Perfectionisme is dan ook vaak wat ons tegenhoudt te beginnen. Het moet in één keer goed zijn. Dat is natuurlijk onzin. Je eerste versie van je scriptie lever je ook niet in. Daar schrijf je eerst al je bevindingen op. Pas richting het einde ga je er een kloppend verhaal van maken en ga je heel veel schrappen.

Een andere tip is om wat je doet voor honderd procent te doen. Het heeft geen zin als je een ontspanningsmomentje voor jezelf wilt, maar je continu aan die toets blijft denken. Maak daarin keuzes. Bijvoorbeeld: ik ga nu een kwartiertje op social media waarin ik niet met mijn toets bezig ben. Daarna ga ik drie kwartier met de toets aan de slag en leg ik mijn mobiel weg. Zo krijg je veel eerder iets af en kan je meer uit je ontspanningsmomenten halen.

En hop: ineens heb ik toch een hele blog op papier staan ;).

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Blog Jennifer: Help ik heb een writers block!

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top