Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Jennifer Schoolenberg is vierdejaarsstudent aan de opleiding social work. Ze schrijft het liefst over de belevenissen die het hbo met zich meebrengt, geeft ‘tips and tricks’, maar durft ook haar mening te geven wanneer daar het moment voor is.

Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Ik wil altijd zo goedkoop mogelijk uit zijn, doe er je voordeel mee

Gepubliceerd: 11 May 2023 • Leestijd: 1 minuten en 40 seconden • Jennifer

Toen ik een klein meisje was hadden wij thuis niet veel te besteden. Ik ben dan ook opgegroeid met het principe: je kan iedere euro maar één keer uitgeven. Ik parkeer dus niet in peperdure garages, maar loop liever een stukje.

Proberen zo goedkoop mogelijk uit te zijn is een gewoonte geworden en op die manier ontdekte ik dat je als student veel kunt besparen. Die ontdekkingen deel ik graag met je, want het is toch zonde om ergens te veel voor te betalen?

Om te beginnen: verzekeringen. Je hebt voor zowel inboedel als zorgverzekering korting voor studenten. Dit kan oplopen tot 20 procent. Soms kan je bij de zorgverzekering ook kiezen voor aanvullingen die interessant kunnen zijn voor studenten, bijvoorbeeld een uitgebreide dekking in het buitenland, of fysiotherapie na sportblessures.

Ga je binnenkort het huis uit of zoek je leuke spullen voor je interieur? Xenos biedt 10 procent korting op vertoon van je studentenkaart. Dit geldt voor de gehele collectie behalve kookboeken en acties. Let op: dit lukt natuurlijk alleen in de fysieke winkel, waar je je pas kan laten zien. Maar er zijn meer winkels die korting bieden aan studenten, waaronder Hunkemöller, JD sports en Jack & Jones.

Het is ook slim om je studentenkaart mee te nemen als je het buitenland bezoekt. Zelf heb ik veel geld bespaard bij toeristische attracties in Portugal, Frankrijk en vele andere landen. Soms is een kaartje zelfs gratis voor studenten. Gooi dan ook niet meteen je pas weg wanneer je afgestudeerd bent. Die kan je nog steeds gebruiken.

Deze kende je misschien al, maar ook online krijgen studenten korting. Bijvoorbeeld bij een abonnement op Spotify, aankopen bij Adidas, maar ook op software. Daarnaast zijn er verschillende apps waarmee je korting krijgt. Voor € 25,- per jaar kun je gebruikmaken van Knaek. Hiermee krijg je nog veel meer korting, onder andere bij restaurants.

Ook op een dagje uit kun je geld besparen. Bij alle bioscopen, diverse musea en theaters ben je als student goedkoper uit. In Rotterdam geldt dit bijvoorbeeld bij de Kunsthal, en het Depot van Boijmans. Daarna genieten van een koffie? Bij Starbucks Rotterdam CS krijg je 20 procent korting op vertoon van je studentenkaart.

Tot slot: Studeer je af of stop je met je studie? Dan kan je bij NS een jaar lang gratis Dal Voordeel krijgen. Je krijgt dan in de daluren en in het weekend 40 procent korting.

Heb jij nog meer kortingstips voor studenten? Laat dat dan even weten in de reacties 😉

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Blog Jennifer: Ik wil altijd zo goedkoop mogelijk uit zijn, doe er je voordeel mee

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top