Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
3 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Na de lerarenopleiding Nederlands geeft Menno zijn studiecarrière een vervolg met de master pedagogiek. Hij schrijft het liefst satirische stukken en anekdotes over het broeierige studentenleven – er is al genoeg onheil in de wereld. Niettemin gaat hij beladen onderwerpen, zoals koken, vakantiebestemmingen en online dating ook niet uit de weg.

Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Hypotheek op je relatie

Gepubliceerd: 24 October 2023 • Leestijd: 1 minuten en 10 seconden • Menno

Tegenwoordig is wonen een hobby voor miljonairs. Advies van hen voor de plebse mensen die de woningmarkt betreden (waaronder ik …): ‘Begin niet als starter’. Ja, was het maar zo simpel.

Hoewel de huizenprijzen een paar procent zijn gedaald, stijgt de hypotheekrente tegelijkertijd als nooit te voren. Met mijn vriendin zie ik, net als vele andere hopeloze starters, een deprimerend toekomstbeeld voor ons. We voelen ons genoodzaakt onze ouders ter hand te nemen, want alleen voor stelletjes die uit minstens drie mensen bestaan, ziet de woningmarkt er op dit moment goed uit. Maar betekent dit wel dat we onze monogame relatie op het spel moeten zetten? Passen we met z’n allen ook in die knusse twijfelaar? Ik heb hele lieve ouders, daar niet van … Maar toch: incestueuze gedachten nemen de overhand.

Soms zie ik geen andere uitweg. Als student ben ik namelijk net te oud voor een studentenwoning, verdien ik te weinig voor een huurwoning in de vrije sector, en moet ik gerekend vanaf 16 oktober nog precies 8 jaar en 345 dagen wachten op een sociale huurwoning. Nou ja, zoveel tijd heb ik niet. Ten tweede zie ik mijn ouders liever als echtgenoten dan als huisgenoten en tenslotte haat ik verhuisdozen als meubilair.   

Je begrijpt dat hier de eerste symptomen van een quaterlife zichtbaar worden. Na zulke hectische overdenkingen zoek ik mijn rust op Funda. Op Funda kan ik nog lekker ouderwets mijmeren over een onrealistische toekomst. De advertenties zijn voor mij altijd fictie geweest, maar ik kon me altijd nog wel ergens voorstellen dat ik ooit in zo’n fictie zou kunnen leven.

In een fantasiewereld als Funda, of moet ik zeggen Sims 4, vergeet ik even wat tijd is. En zo vliegen acht jaren als een flits aan mij voorbij.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Blog Menno: Hypotheek op je relatie

  1. Heel herkenbaar helaas.

    Ik heb van Funda ook een soort van “Guilty Pleasure” gemaakt. Stiekem met het AD op een ander tabblad alle huizenprijzen omrekenen naar kilo’s cocaïne. Wat had ik allemaal kunnen kopen als ik in de drugshandel zat?

    En mijn ouders zitten ook te pushen dat ik een keer het huis uit moet, net zoals mijn zus deed voordat de huizenprijzen zo extreem stegen. Ik zeg altijd terug: “Investeer dan wat meer in mijn sport. De kans dat ik naar de Olympische Spelen ga is vele malen groter dan de kans dat ik voor mijn 30e uit huis ben!”

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top