Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 november 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Na de lerarenopleiding Nederlands geeft Menno zijn studiecarrière een vervolg met de master pedagogiek. Hij schrijft het liefst satirische stukken en anekdotes over het broeierige studentenleven – er is al genoeg onheil in de wereld. Niettemin gaat hij beladen onderwerpen, zoals koken, vakantiebestemmingen en online dating ook niet uit de weg.

Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Klim op die maatschappelijke ladder!

Gepubliceerd: 4 July 2023 • Leestijd: 1 minuten en 36 seconden • Menno

Einde van het studiejaar. Je hebt net een vierjarige voltijd hbo-opleiding afgerond, je bachelor op zak en geniet achteroverleunend van de zomervakantie. Tijd vliegt voorbij en ineens is het 1 september. Wat nu?! ‘LinkedIn’, hoor ik de toekomstige werkgevers in mijn oor fluisteren.

Zoals Tinder een sociaal vangnet is, zo is LinkedIn de maatschappelijke ladder. In een oogopslag zie je wat iemand de afgelopen jaren ervan gebakken heeft: bijvoorbeeld van vuilnisman tot minister-president naar poppenkastspeler – niks persoonlijks hoor Rutte.

Het is ook een uithangbord waar je je zoveel als je wilt kunt uitdossen met vaardigheden, competenties en diploma’s. Het geeft een waarlijk gevoel van onsterfelijkheid. Vooral als je een keertje in een licht-depressieve fase zit: ga dan naar LinkedIn, schrijf een gelikt verhaaltje en je bent in een handomdraai de koning te rijk. Ik ben een aantal fases verder en inmiddels ben ik biochemicus, astronaut, heb ik vijf PhD’s, spreek ik zeven talen, ben ik in mijn vrije tijd profvoetballer bij Real Madrid – je wil toch in shape blijven – en aankomende zomer op wereldtournee als pianist. Ik ben mezelf niet als ik op LinkedIn zit …

Wees gerust: ik ga nu niet zeventien tips geven voor hoe jij ook een gelikt LinkedIn-profiel krijgt, want ik weet er namelijk hooguit zestien. Het komt erop neer dat zo’n uithangbord zelfvertrouwen en overzicht geeft over je kennen en kunnen.

Trek dat feit niet breder dan nodig. Zo heb ik als 13-jarige kranten bezorgd als Superman; dat ging zo snel dat ik de ochtendkrant al de vorige dag in de bus deed. Dat is een heel specifieke vaardigheid, maar daar gaat, afgezien van PostNL, geen enkele andere werkgever van opkijken. Werkgevers kijken daarentegen wel op van cijfers, hoge cijfers in het bijzonder. Zo staat bovenaan mijn profiel mijn telefoonnummer met heel veel achten en negens; ik ben binnen!

Verder ben ik dit studiejaar summa cum laude geslaagd voor mijn bachelor. Ik heb daarna meteen mijn bescheidenheid overboord gegooid, deze fenomenale prestatie gedeeld op mijn LinkedIn-profiel en inmiddels krijg ik allemaal loftuitingen van grote bedrijven. Hoewel dit misschien een hypothetisch voorbeeld is, begrijp je wel wat voor bijzondere indruk je bij de mensen achterlaat.

Geen paniek dat je nu als de wiederweerga je huidige profiel moet opmaken. Het duurt nog een aantal maanden tot het 1 september is. In de tussentijd kun je rustig je cv met goud omlijsten.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top