Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Shruti is een vierdejaars student Technische Bedrijfskunde en is daarnaast werkzaam bij de hogeschool als student-assistent. Hij schrijft in zijn blogs over de stap tussen het (hoger) onderwijs en de werkvloer.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Een zekere onzekerheid …

Gepubliceerd: 6 July 2023 • Leestijd: 1 minuten en 53 seconden • Shruti

De laatste maand in mijn afstudeerproces is aangebroken. Ik heb me al goed voorbereid op wat er gaat komen als ik slaag en heb een plan B voor als dat niet zo is. Ik heb mijn volgende tien stappen al uitgedacht: dame naar c3, toren slaat op a5, schaak! Maar zelfs met een goed plan, meerdere back-upplannen en goed ingeschatte risico’s, voel ik me onzeker.

Ik neem je mee terug naar het begin van dit academisch jaar: ik had grote plannen en veel doelen om te halen. Ik voelde me gemotiveerd, uitgerust en ready to go. Om me heen werd alles en iedereen herfstachtig grauw, maar ik niet. Ik was bezig met van alles en dat alles vroeg veel van me: school, werk, privé … Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat was ik bezig. Rust nemen en op mijn gezondheid letten kwamen later wel. Ik kon het allemaal handelen. Totdat ik dat niet meer kon.

Ik had te veel van mezelf gevraagd en ik had toegelaten dat anderen te veel van mij vroegen. Mijn lichaam was gesloopt, m’n hoofd er niet meer bij en bij alles wat ik deed, voelde ik mezelf verder kapotgaan. Ik merkte het aan alles. Stoppen was echter geen optie. Zelfs niet voor even, om op adem te komen. Alles ging door. Dus ik ook.

‘Energie is een fossiele brandstof’. Nog nooit hebben vijf woorden zo veel in perspectief kunnen zetten. Het kost tijd om op te bouwen en gebruik je er te veel van, dan ga je het uit andere bronnen moeten halen. Maar goed, aan zonnepanelen en waterstofmotoren heb ik niets.

‘Plan wat rust in!’ Thanks, boomer. Had ik nog niet aan gedacht. Zijn mensen daar überhaupt toe in staat? Autovrije zondagen helpen misschien ons olieverbruik te verminderen, maar het helpt relatief weinig aan het ontstaan van meer olie. Wat gebeurd is, is gebeurd. Ik kan de verstookte energie van gisteren niet meer terughalen. Wel weet ik dat ik op het punt sta om meer energie te investeren. Er staan heel veel mooie mijlpalen te wachten waar ik ontzettend naar uitkijk, maar stiekem zie ik er ook tegenop.

Misschien wordt het tijd om de auto onder een groot doek in de garage te zetten. Voor hoe lang? Zo lang dat ik vergeet dat-ie er is, en totdat ik ‘m weer echt nodig heb. Tot die tijd pak ik wel gewoon de fiets of maak ik een wandeling. Ik neem m’n schaakstukken mee naar het park en speel een paar potjes. Deze keer hoef ik niet vooruit te denken. Deze keer hoef ik niet te winnen. Ik zet m’n pion op e4 en kijk dan wel weer hoe het gaat. En tussen de zetten door, geniet ik even van mijn autovrije dagen.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top