Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
22 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Shruti is een vierdejaars student Technische Bedrijfskunde en is daarnaast werkzaam bij de hogeschool als student-assistent. Hij schrijft in zijn blogs over de stap tussen het (hoger) onderwijs en de werkvloer.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Elke dag tweede zondag van mei

Gepubliceerd: 4 April 2023 • Leestijd: 1 minuten en 23 seconden • Shruti

Moederschap, lieve mensen, is een fulltime baan die vaak wordt onderschat. Moeders zijn de multi-taskers van de wereld die zich dagelijks inzetten voor hun kinderen, en daarbovenop hun eigen dromen, doelen en carrière. Eens? Top! Stel jezelf nu de vraag wanneer je haar voor het laatst een blijk van waardering hebt gegeven voor wie ze is. 

We hebben het altijd over superhelden, maar wat dacht je van de wondermachten van moeders? De fictieve figuren van Marvel en DC zijn er niets bij. Ze kunnen de pijn van een val laten verdwijnen met een kus, de tranen drogen en de reden zijn dat we doorgaan. En dat alles met een glimlach op hun gezicht.

Maar laten we eerlijk zijn, als het gaat om waardering voor hun inspanningen, dan schieten we als samenleving vaak tekort. Moeders krijgen niet altijd de erkenning en steun die ze verdienen. Dat bleek maar weer tijdens het afgelopen WK toen Boufal van het Marokkaanse elftal danste met zijn moeder. Deze blijk van liefde voor zijn moeder leek nieuw voor velen, terwijl het voor sommigen niets meer dan normaal was. 

Als ik even vijftien ballen tegelijk omhooghoud en dreig in zelfmedelijden te vervallen, denk ik altijd even aan mijn moeder en aan hoe zwaar zij het zo vaak heeft gehad. Als zij door kan gaan waar sommigen de zin van het leven niet meer in zouden zien, dan kan ik ook wel even doorbijten. 

Ik ben nog nergens in mijn leven en ik moet nog zoveel doen om ergens te komen. Wel weet ik dat de basis om ergens te komen gelegd is door mijn moeder. ‘Het zaadje is geplant’, zou zij zeggen. Elke keer dat dat plantje een klein beetje groeit ben ik haar weer dankbaar.

Laten we onze moeders waarderen voor wie ze zijn, wat ze doen en wat ze betekenen. Niet op Moederdag wachten. Sterker nog, ik daag je uit om vandaag nog je moeder te bellen of bij haar langs te gaan en haar te vertellen wat ze voor je betekent. Eens zien wie deze challenge aandurft 😉

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top