Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 november 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Yoeri is in 2023 afgestudeerd aan de opleiding civiele techniek en volgt nu de master Shipping and Transport. Daarnaast is hij cmr-lid. Zijn favoriete hobby is zeilen en hij schrijft in zijn Profielenblogs graag hoe het zeilen hem helpt met het laten uitkomen van zijn toekomstplannen.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Mijn studententijd voelt nog helemaal niet af

Gepubliceerd: 11 July 2023 • Leestijd: 1 minuten en 45 seconden • Yoeri

Het kan jullie niet zijn ontgaan. De ‘vuilnisman’ uit de cmr is afgestudeerd, en nog met een goed cijfer ook! Zoveel mensen, die niet in mij geloofden, heb ik nu het tegendeel bewezen. Dit smaakt naar meer!

Ik heb drie jaar over mijn eerste twee schooljaren gedaan en heb in 2017 de horrorstage gehad waarover ik al eerder schreef. Daarna heb ik anderhalf jaar gezeild en in 2019 mijn stage herkanst, om er in 2020 met de coronacrisis weer een jaar tussenuit te zijn. In september 2021 stapte ik over naar duaal, en moest ik weer opnieuw beginnen aan mijn derde jaar. Ik was toen precies even ver met mijn studie als ik in 2017 was, bij mijn stage. Vier jaar verstreken, maar niets opgeschoten. De laatste twee jaar heb ik een nominaal programma gevolgd. In totaal ben in negen jaar verder maar voelt mijn studententijd nog steeds niet af!

Want de afgelopen twee jaar ben ik studeren ook echt leuk gaan vinden. De eerste jaren van mijn studie had ik geen bijbaan, want ik moest mijn focus op school houden van mijn ouders. Geen bijbaan betekende geen geld, en geen geld betekende geen studentenborrels. Niet alleen moest ik de leuke avonden missen, ik kon er ook nooit over meepraten in de klas, was het buitenbeentje. Dat kwam mij vooral in het groepswerk duur te staan.

Als duale student had ik de laatste twee jaar een maandelijks inkomen tussen de 1300 en 1600 euro per maand en daar kwamen het laatste jaar ook de vacatiegelden van de medezeggenschapsraad nog bovenop. Mijn fiets ruilde ik in voor een schakelbrommer, en daar kwam later nog een Vespa-scooter bij. Ik was ineens present op alle studentenfeesten, en haalde al mijn cursussen en projecten in een keer. Met mijn studie ging ik naar de Filipijnen en daarnaast mocht ik afgelopen jaar hier ook bloggen. Kortom: Ik leefde – eindelijk – het perfecte studentenleven!

Nu ik de afgelopen jaren heb gezien hoe mooi het studentenleven kan zijn, vind ik het jammer dat ik nu ben afgestudeerd. Ik wil graag nog blijven bloggen en jullie meenemen in mijn avonturen. Maar ook in de cmr heb ik nog dossiers open staan die ik graag zou willen afmaken. Daarom heb ik besloten om nog een jaar langer op de Hogeschool Rotterdam te blijven. Want laten we eerlijk zijn: Als je vijf jaar langer over je studie hebt gedaan, maakt nog een extra jaar ook niet uit.

Ik ga de master shipping and transport volgen bij RMI en neem jullie graag weer mee in mijn nieuwe uitdaging. Voor nu wens ik jullie een fijne zomervakantie, en we komen elkaar vast weer tegen!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top