Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
17 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

UIT: De nieuwe Guardians of the Galaxy is een rollercoaster aan emoties

Gepubliceerd: 11 May 2023 • Leestijd: 3 minuten en 58 seconden • UIT&THUIS Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Sinds 3 mei is Guardians of the Galaxy Vol. 3 te zien in de bioscopen in Nederland. Volgens filmcritici een behoorlijke tranentrekker waarbij je als kijker volledig wordt meegenomen in het wellicht laatste avontuur van het team. Ik besloot de film bij Pathé Schouwburgplein te bekijken, als echte criticus natuurlijk, en meteen deze bios te gaan ontdekken.

Portret van Jules

Pathé Schouwburgplein

De ingang van de enorme bioscoop was eventjes zoeken en bevindt zich aan de zijde van het Schouwburgplein. Zo loop je eerst een stukje over het leuk aangeklede plein. Toevallig was er een open circus op dat moment, waar een aantal mensen wat trucjes probeerde. Bij de ingang stond er gelukkig geen rij en een vriendelijke medewerker checkte het kaartje op mijn telefoon en verwees me door naar de zaal, die duidelijk stond aangegeven met bordjes aan het plafond.

Voordat je naar de zaal loopt kom je eerst langs een winkeltje waar de nodige popcorn, frisdrank of bier gekocht kan worden. Zoals bij elke bioscoop: de prijzen zijn belachelijk hoog. Vandaar mijn tip om vanuit huis wat te eten en drinken mee te nemen in een tas met ritsen. De medewerkers zullen (bijna) nooit vragen of ze deze mogen controleren.

Gamen in de foyer

Een leuke toevoeging in deze Pathé is de ruimte van Go!Gaming. Naast alle filmzalen is er een ruimte waar je allerlei verschillende games kunt spelen op de Playstation, Xbox en Nintendo Switch. Daarnaast kun je op simulators racen als Max Verstappen en games spelen op de PC. Je betaald hier wel extra geld voor, aangezien het een losse organisatie is.

De ruime zaal vol met rode, zachte stoelen was nog niet enorm vol. Ik besloot mijn stoel op te zoeken en plaats te nemen. In een van mijn bekerhouders zat nog popcorn van de vorige film. Niet heel fris, maar verder zag de zaal er schoon en netjes uit. Tijdens de start van de reclames begon de zaal steeds voller te lopen en uiteindelijk zat de zaal zeker voor driekwart vol. Er volgden wat trailers voor aankomende films tot uiteindelijk de nieuwe Marvel-film ging beginnen. (Uiteraard volgen hieronder geen spoilers, zodat de film voor ieder leuk blijft om te zien.)

Een film zonder een saaie seconde

Tijdens de gehele film had ik tijd om te genieten. In de zaal werd vooral gelachen, maar ook zeker gehuild. Regisseur en schrijver James Gunn heeft wederom een fantastische film neergezet die alle emoties in je naar voren laat komen. In de vorige twee films van de Guardians of the Galaxy heb je kennisgemaakt met de groep buitenbeentjes waar de films om draaien. Alle personages waren op zoek naar een familie en uiteindelijk vonden ze elkaar.

In deze nieuwste film wordt duidelijk hoe dankbaar alle personages zijn met elkaar. Zeker wanneer in de film de spanning om te snijden is, krijg je enorm veel medelijden met de karakters en heb je oprechte haat naar de slechterik in de film. In de hedendaagse filmindustrie wordt er bij de ‘bad guy’ vaak gezocht naar een logische reden, zodat je diegene begrijpt. De slechterik in deze film heeft precies nul goede bedoelingen en is puur uit op macht.

Nauwelijks minpunten

De twee-en-een-halfuur lange film is op geen enkel punt saai. Zeker de acteur Dave Bautista kreeg de zaal vaak aan het lachen met zijn karakter. Voor mij had deze film nauwelijks minpuntjes. Het enige minpunt wat ik kan bedenken is de grote hoeveelheid verschillende karakters die allemaal in de film voorkomen. Hierdoor krijg je soms het idee dat een aantal karakters in de film niet de volledige aandacht krijgen die ze verdienen.

Al met al was deze film een echte rollercoaster aan emoties. Zeker aan het einde voelde je een geëmotioneerde zaal en ook ik kreeg een redelijk brok in mijn keel. Een film moet echt heel sterk zijn wil dat bij mij gebeuren. Na een aantal mindere films van Marvel, was dit echt een knaller.

Algemene impressie

Al met al was het een fantastische ervaring. De locatie is mooi gelegen, de zaal was (op de popcorn in mijn bekerhouder na) netjes en de film was geweldig. Tijdens de film kan je lachen, huilen en je zit continu op het puntje van je stoel. Geen minuut van de film wil je missen en de muziek in de gehele film voegt echt wat toe aan het verhaal. Het is naar mijn mening een van de beste films van alle films die van Marvel zijn. Naar mijn mening is het een echte aanrader om te zien, ook als je geen fan bent van superheldenfilms.

Waardering:

Als mijn bekerhouders schoon had geweest dan had het van mij de volledige 5 sterren gekregen.

Uitgegeven per persoon: Entree tussen de € 11,50 en € 17,50. In de ochtend is een ticket goedkoper dan in de avond en mocht je de film in 3D of IMAX 3D kijken betaal je automatisch meer.

Adres: Pathé Schouwburgplein, Schouwburgplein 101, 3012 CL Rotterdam, 088 515 2050

Openingstijden: De eerste films beginnen rond 09:45 en de laatste films draaien doordeweeks rond 20:00 en in het weekend rond middernacht.

Toegankelijkheid/Bereikbaarheid: Vanaf Rotterdam Centraal is het zo’n 7 minuutjes lopen. De bioscoop ligt zeer centraal in de stad. Volgens Pathé zijn alle zalen rolstoeltoegankelijk en kun je via de site een speciaal ticket boeken.

Handig om te weten: Via de Pathé-app is het gemakkelijk om kaartjes te bestellen. Zo kun je na de controle van je kaartje gelijk naar binnen lopen en hoef je niet aan de balie kaartjes te halen.

Voorafgaand aan Guardians of the Galaxy Vol. 3 zou ik aanraden wat andere Marvel films te kijken om het verhaal te snappen. De films die van toepassing zijn op deze film zijn: Guardians of the Galaxy, Guardians of the Galaxy Vol. 2, Avengers Infinity War, Avengers Endgame en Guardians of the Galaxy Holiday Special. Als je die films in deze volgorde bekijkt, ben je volledig bij. De films zijn te vinden op het streamingsplatform Disney+.

Tekst: Jules van der Velden
Foto’s: Studio Infini, Jules van der Velden

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to UIT: De nieuwe Guardians of the Galaxy is een rollercoaster aan emoties

 1. Dit artikel nodigt uit om deze bioscoop te bezoeken en zeker de film te gaan zien.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top