Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
5 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

D66 wil dat ‘iconische’ neontekst ‘I have to change…’ blijft

Gepubliceerd: 9 February 2024 • Leestijd: 0 minuten en 56 seconden • Nieuws

D66 Rotterdam zet zich in voor het behoud van de neontekst ‘I have to change to stay the same’ op de WdKA-locatie aan de Blaak of op een andere ‘prominente’ plek in de stad. De gemeenteraadsfractie van de partij heeft daar vragen over gesteld aan burgemeester en wethouders van Rotterdam.

De neontekst op de gevel

De nieuwe directeur Úna Henry maakte twee weken geleden bekend dat de tekst van de gevel wordt gehaald. Het is de bedoeling dat er een nieuw ‘sign’ voor in de plaats komt; wat dat wordt is nog niet duidelijk. Er wordt nog overlegd wat er met de neontekst gaat gebeuren.

Henry vindt het citaat van kunstenaar Willem de Kooning niet meer actueel. Ze gaat de komende tijd op de academie de nodige veranderingen doorvoeren vertelde ze in een interview: ‘Daarbij wil ik dat de veranderingen voor verbeteringen zorgen. I will not stay the same!

Welke andere locaties zijn geschikt?

Als het aan D66 ligt blijft het bekende ‘en door velen geliefde beeld’ te zien in Rotterdam. Het liefst op de bestaande plek maar ‘als dit niet mogelijk blijkt’, dan op een andere plek in de stad, schrijft de partij in schriftelijke vragen aan b&w. D66 vraagt ook welke mogelijke locaties het college geschikt acht. D66 vindt dat de neontekst een ‘iconische status’ heeft.

Tekst: Jos van Nierop
Foto en bewerking: Demian Janssen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to D66 wil dat ‘iconische’ neontekst ‘I have to change…’ blijft

  1. Nu blijkt mevrouw Úna Henry, die net een blauwe maandag directeur is, niet alleen de halve WdKA, maar ook een partij in de gemeenteraad tegen zichzelf in het harnas te hebben gewerkt. En dat omdat ze persé haar eigen visie “je moet veranderen!” er doorheen wil drukken ten koste van een prachtige historische quote. Het zou mevrouw Úna Henry goed doen om als nieuwkomer eerst even de kat uit de boom te kijken voordat ze dit soort dingen doet. En misschien nog beter: Zich focussen op de punten waarop Jeroen Chabot is opgestapt, namelijk de sociale onveiligheid op de WdKA. Ik was al eerder fel in de comments, maar zeker in het onderwijs is het belangrijk dat een bestuurder bestuurt en niet haar eigen zin doordrukt. IMR WdKA, doe er wat aan!

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top