Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
2 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Geen verkiezing Docent van het Jaar 2023 na terugtrekken sgmr als organisator

Gepubliceerd: 12 January 2024 • Leestijd: 1 minuten en 37 seconden • Nieuws

Op de Hogeschool Rotterdam wordt deze maand geen Docent van het Jaar 2023 gekozen. Reden daarvoor is dat de studentengeleding van de centrale medezeggenschapsraad (sgmr) zich halverwege december terugtrok als organisator van de verkiezing. Mogelijk wordt de verkiezing later dit jaar alsnog georganiseerd.

Mirjam El Midi overhandigt de bokaal aan Robert Mol
Robert Mol ontving bijna een jaar geleden, uit handen van sgmr-lid Mirjam El Midi, de bokaal nadat hij de verkiezing Docent van het Jaar 2022 won

Cmr-voorzitter Eugenia Codina Miro meldt dat de organisatie van de verkiezing de sgmr (onderdeel van de cmr) te veel tijd kost. ‘De sgmr organiseerde het maar het is ons onduidelijk waarom de raad het deed én moest doen. Er staat niets over de verkiezing in ons reglement, het is niet duidelijk wiens verantwoordelijkheid het is.’

‘Een verkiezing kan later dit jaar nog plaatsvinden. Ook is er nog een gesprek met de sgmr later deze maand’, reageert Corinne Lamme, de communicatieadviseur van de HR die de organisatie coördineerde.

‘Meer regelen dan een jaar eerder’

Vorige maand werd het de cmr duidelijk dat de organisatie meer werk zou vergen dan vorig jaar. ‘Dat klopt’, reageert Lamme. Ze vertelt dat de cmr een jaar geleden ook de organisatie van de verkiezing moeilijk rond kreeg. Lamme: ‘Toen ben ik eenmalig extra bijgesprongen maar het was niet de bedoeling om dat weer te doen.’

Voor de landelijke verkiezing die wordt georganiseerd door het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO) nomineert de HR nu de Docent-onderzoeker van het Jaar, Dennis van der Waal van het Kenniscentrum business innovation, die een paar maanden geleden werd gekozen. Wachten met nomineren op een mogelijke Docent van het Jaar-verkiezing kan niet omdat de nominatie voor de landelijke verkiezing eind deze maand bij het ISO binnen moet zijn.

Verkiezing sinds 2014

Op de HR wordt sinds eind 2014 een Docent van het Jaar gekozen. De eerste verkiezing was een initiatief van enkele leden van de sgmr. Maurice Scheepers (docent vastgoed en makelaardij) werd de eerste winnaar. De jaren erna werd de verkiezing steeds door de sgmr georganiseerd.

De studentenraad riep studenten op om op basis van een aantal criteria (zoals ‘passie voor het vak’ en ‘betrokkenheid bij de belevingswereld van de student en het werkveld’) hun favoriete docent te nomineren.

Een jaar geleden werden er door in totaal 152 studenten nog 115 docenten genomineerd, waaruit de jury bestaande uit sgmr-leden uiteindelijk Robert Mol als Docent van het Jaar koos.

Tekst en archieffoto: Jos van Nierop

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top