Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Neem mee, ons laatste papieren magazine

Gepubliceerd: 29 May 2024 • Leestijd: 1 minuten en 23 seconden • Nieuws

Profielen Magazine #160 ligt in de bakken en daarmee eindigt een reeks van kranten en tijdschriften die 35 jaar lang verschenen onder de naam Profielen Magazine. Wees niet bang: we gaan online op volle kracht door met Profielen.

Het afscheid geldt dus alleen voor het papieren magazine zoals we dat nu kennen. We sluiten niet uit dat we nog eens een kleine low-budget printproductie maken (want we houden ervan), maar dat zal incidenteel zijn, een gelegenheidsding.

De belangrijkste reden daarvoor is geld. Geld dat voortdurend ter discussie staat om precies te zijn, want bezuinigingen besluipen ook de redactie van Profielen. Bijvangst is natuurlijk dat we er als redactie ietsjes duurzamer op worden.

Verandering is de constante

Het is niet voor het eerst dat er iets verandert, en het zal ook niet voor het laatst zijn. Aan het grote nostalgische plakboek in het nummer kun je zien dat de scope van ons magazine al was veranderd. Het dagelijkse hete nieuws brengen we al zeker tien jaar uitsluitend online; het magazine is in die tijd een thema-uitgave geworden.

En nogmaals: nee, nee, nee, het betekent niet dat Profielen stopt! We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. We gaan op volle kracht door, maar dan honderd procent online.

Waar ook niets aan verandert is onze onafhankelijke positie in de Hogeschool Rotterdam. Vrije uitwisseling van informatie komt de kwaliteit van onderwijs, onderzoek en bestuur ten goede. Voor de bijdrage die Profielen daaraan kan leveren komen wij iedere dag tamelijk gemotiveerd ons bed uit.

Dit is jullie platform

Wij kunnen ons werk alleen maar goed doen in samenwerking met jullie, de lezers. Dit is jullie platform, studenten en medewerkers van de Hogeschool Rotterdam. Daarom: lees ons, spreek ons tegen, informeer ons, bediscussieer ons, zoek ons op, bel ons, schrijf ons, vraag ons.

Wil je niks missen, volg ons op X, op LinkedIn, op Instagram of op Facebook en sinds kort op Mastodon. Het allerslimste: abonneer je hieronder op onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

En neem natuurlijk ons afscheidsnummer mee uit de bakken, of lees het online.

Papier is dood, leve Profielen online!

Tekst: Redactie Profielen

 Profielen, het onafhankelijke nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam, deelt wekelijks artikelen op Linkedin. Ben jij onze nieuwe connectie?

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Neem mee, ons laatste papieren magazine

 1. Tamelijk gemotiveerd het bed uit, ik zou ervoor tekenen… : )

  Dank Profielen-redactie, voor een mooie 160-delige serie! Zelfs voor de edities waar ik niet in vermeld stond. ; )

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top