Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
22 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Na de lerarenopleiding Nederlands geeft Menno zijn studiecarrière een vervolg met de master pedagogiek. Hij schrijft het liefst satirische stukken en anekdotes over het broeierige studentenleven – er is al genoeg onheil in de wereld. Niettemin gaat hij beladen onderwerpen, zoals koken, vakantiebestemmingen en online dating ook niet uit de weg.

Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Op kamers gaan: De Grote Sprong Voorwaarts (studenteneditie)

Gepubliceerd: 7 May 2024 • Leestijd: 1 minuten en 9 seconden • Menno

Niet al te lang geleden schreef ik in een blog dat een kamer vinden een onbegonnen zaak is. Verrassend genoeg is het mij toch gelukt. Het geeft een ontzettend voldaan gevoel! Ook mijn ouders bevestigen dat. (Is ‘de verlengde puberteit’ een algemeen bekend begrip onder ouders of kramen alleen die van mij dat uit?)

Waar prinses Amalia haar toevlucht moest zoeken in Madrid, heb ik in de regio Zuid-Holland een kamer bemachtigd; vanwege eventuele bedreigingen kan ik niet in detail treden over de locatie.

Hoewel ik besef dat op kamers gaan voor sommigen een bittere noodzaak of juist een privilege is – in het geval van Amalia allebei – markeer ik deze aankomende periode als een vrijwillige weg naar zelfstandigheid. Immers kan ik me niet aan het voldongen feit onttrekken dat ik vanaf de geboorte steun, zakgeld en een flinke dosis sociale controle genoot van mijn ouders – wederom een privilege! Godzijdank dat ze niet ook mijn blogs redigeren.

Met mijn kamer is het leven als een student nu eindelijk in kannen en kruiken. Niks gaat namelijk boven een kapot tosti-apparaat en schimmelkolonies in de keuken. Yes, eindelijk wordt er beroep gedaan op mijn zelfstandigheid, oftewel mijn doe-het-zelf-capaciteiten! Dus als nu een huisgenoot aan mij vraagt of ik iets kan fixen in het huis, dan roep ik getrouw terug: ‘Doe het lekker zelf!’

En met deze stap naar volwassenheid hoef ik niet langer te hospiteren bij mijn eigen ouders. Want mijn ouders kondigden de periodieke hospiteeravonden aan alsof ik met elf andere hongerige studenten aan de Hunger Games meedeed. Met mijn genen had ik meestal wel een streepje voor op de rest. De volgende hospiteeravond is dus zonder mij. Maakt het voor hen ook weer spannend.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top