Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Sterre Oosting is vierdejaars communicatie en is na een half jaar studeren in Santander, Spanje, weer terug in Nederland om af te studeren. Ze blogt over die laatste loodjes.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Sterre in Spanje: Weer opstarten in Nederland

Gepubliceerd: 15 February 2024 • Leestijd: 1 minuten en 32 seconden • Sterre

Na vijf uur vertraging, mijn rugzak vol met al mijn elektronica achterlaten in het vliegtuig, die twee dagen later weer ophalen in Brussel-Charleroi en mijn lieve vrienden en familie weer zien, ben ik eindelijk écht weer geland in Nederland.

Vijf dagen later startte mijn afstudeerstage al gelijk, maar eigenlijk zit ik met mijn hoofd nog een beetje in Spanje. Als dat maar goed gaat komen …

Mijn laatste twee weken in Spanje waren net een droom. Het weer sloeg opeens om van regen naar 20 graden en zonneschijn en de tentamens die ik moest maken, bleken veel makkelijker dan gedacht. Afscheid nemen van de vrienden die ik daar gemaakt heb was ontzettend pittig, maar als het goed is zien we elkaar deze zomer weer.

Ja, en dan zit ik weer in Nederland. Rotterdam zal altijd wel mijn echte thuis blijven en dat gevoel had ik ook echt toen ik deze stad weer binnenreed. De skyline is er eentje die moeilijk te overtreffen valt!

Echt tijd om stil te zitten was er niet, want begin februari begon meteen mijn afstudeertraject.

Ik heb een afstudeerstage weten te strikken bij het Grafisch Lyceum Rotterdam waar ik me de komende vier maanden bezig ga houden met het onderzoeken van medewerkersbetrokkenheid. Een ontzettend interessant onderwerp bij een organisatie zoals deze, want er werken heel veel verschillende soorten mensen!

De eerste zeven weken staan in het teken van contextonderzoek waarbij ik de zes deelvragen die ik heb opgesteld al beantwoord moet hebben. Om heel eerlijk te zijn staat alleen al bij die gedachte het zweet op mijn voorhoofd. Een van de gedachten die mij helpt dit positiever in te zien, is dat vele studenten mij al voor zijn gegaan met afstuderen. Als zij het kunnen, kan ik het ook!

Nu ben ik bezig met literatuuronderzoek en eigenlijk vind ik dat leuker dan ik had gedacht. Het voelt wel vet om allerlei artikelen en boeken door te spitten naar bruikbare informatie en dat dan vervolgens weer te vermelden in de tekst. Als je mij vorig jaar zou vertellen dat ik dit nu leuk vind, had ik je echt voor gek verklaard.

De mensen die werken op de communicatieafdeling van het GLR zijn ontzettend leuk en ook de werkplek zelf is heel creatief en inspirerend. Nu maar hopen dat ik de deadlines kan halen …

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top