Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
30 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

De 3 grootste ergernissen van studenten

Gepubliceerd: 7 December 2015 • Leestijd: 1 minuten en 0 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De één mist een goed bed om tijdens tussenuren een tukje te doen en de ander wil nu eindelijk eens muziek door de gangen horen. Maar wat zijn nou de echt grote ergernissen? Profielen ging de HR in om studenten even lekker te laten klagen.

Te veel tussenuren
Eén tussenuur kan een verademing zijn. Maar drie, vier, vijf of zelfs zes tussenuren; daar is niks leuks meer aan. De lol van huiswerk maken is er ook weleens af. Wat moet je dan doen om de tijd te doden? Wij zeggen: pak Profielen eens uit de schappen en verlies je in de wonderlijke verhalen uit het blad.

 

 

2Docenten mailen niet terug
Een mail terugsturen blijkt een lastige opgave voor veel docenten, dat zeggen tenminste de studenten die Profielen in school aansprak. Hoe beleefd en grammaticaal correct je mail ook is, een vraag over een opdracht betekent soms weken geen antwoord. Pas na een herinnering komt er eindelijk iets op gang. Hoe zou dit voor docenten zijn? Profielen gaat het uitzoeken.

 

 

3Te weinig liften
Proppen voor je leven en met je neus in iemands nek. De liften op de HR lijken soms de Rotterdamse metro’s in de ochtendspits wel. Ze zijn te vol, er zijn er te weinig en ze stinken. En dan kom je ook nog eens te laat in je les omdat je er een paar rondes niet meer bijpast. En traplopen? Nee joh, veel te vermoeiend.

 

 

Tekst: Saskia Stavenuiter
Illustraties: Demian Janssen

Deze top 3 is gebaseerd op de mening van 20 studenten op de locatie Museumpark en locatie Rochussenstraat. Naar aanleiding van deze top 3  gaan wij docenten en roostermakers vragen hoe zij tegen deze klachten aankijken. Zijn er meer punten die we moeten meenemen? Input is meer dan welkom!

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

10 Responses to De 3 grootste ergernissen van studenten

  1. Hoezo tussenuren? Volgens mij betekent een voltijdstudie ook voltijd studeren/huiswerk maken en niet alleen maar lessen bijwonen.

  2. Het eten in de kantine op academieplein… Elke dag hetzelfde, de enige afwisseling zit ‘m in de ongezonde broodjes. En dan betaal je er ook nog eens super veel voor! Zou het zelf graag wat gezonder zien..

  3. alles op het laatste moment te horen krijgen en verwachten dat dat geen probleem is. moest laatst in twee dagen een powerpointpresentatie in elkaar zetten en daarnaast ook nog normaal functioneren op mijn stageplek

  4. Geache Sanne,

    Ik begrijp dat het een probleem kan zijn voor sommige om een powerpoint presentatie in elkaar te zetten binnen een bepaalde tijd. Maar.. 2 dagen voor een presentatie kort noemen…

  5. Mensen die het in het bedrijfsleven gemaakt hebben en dan meteen ook denken dat ze les kunnen geven 🙂

  6. Onzekere docenten die na jaren lesgeven nog steeds twijfelen over hun kennis en het niet meer kunnen oppakken, dus maar verder gaan met iets anders.

  7. De avond van te voren of zelfs de dag zelf pas aangeven wat je opeens mee moet nemen naar een les. Niet 1x in de maand, nee bijna 2x per week.Heerlijk..

  8. Het gebrek aan computerfaciliteiten binnen sommige schoolgebouwen. 9 van de 10 keer zijn bijna alle pc’s in gebruik. Ben soms 30 – 60 min bezig met het vinden van een beschikbare pc!

  9. @jan jansen met twee dagen bedoel ik de dag dat we het te horen kregen en de dag dat we moesten presenteren om 10 uur s’ochtends. Daar komt bij dat we op stage waren en daardoor eigenlijk alleen 1 avond hadden (of er nachtwerk van maken maar daar ben ik zelf geen voorstander van). Daarbij was het maar een voorbeeld wat ik noemde er zijn helaas wel meer dingen die we erg laat te horen krijgen zoals het cijfer voor een bepaald tentamen NA de deadline voor het inschrijven van de hertentamens

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top