Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
29 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Wie wordt ‘Docent van het jaar’? De top 3 is bekend

Gepubliceerd: 16 January 2017 • Leestijd: 1 minuten en 36 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Jan Arndts (medische hulpverlening), Joyce Buitelaar (entrepreneurship) en Bart van der Flier (international business & languages) zijn bij de verkiezing van ‘Docent van het jaar’ tot de laatste drie doorgedrongen. De winnaar wordt morgen bekendgemaakt.

De sgmr (de studenten uit de medezeggenschapsraad), organisator van de verkiezing, heeft de top 3 gekozen uit de voordrachten die zij ontving van de studenten van 23 opleidingscommissies. De voordrachtenformulieren over het genoemde drietal zijn door de opleidingscommissies volgeschreven met loftuitingen. De sgmr-leden maakten hun keuze op basis van de scores op de criteria sheets en de tekstuele onderbouwing.

Op tien manieren uitleggen

Jan Arndts doceert onder andere anesthesie. Hij wordt ‘onmisbaar’ genoemd en beschikt ‘over een bepaalde overtuigingskracht die heel motiverend werkt’. Ook herkent hij de verschillende leerprocessen van zijn studenten goed. ‘Wanneer iemand iets niet begrijpt, past Jan zich moeiteloos aan. Hij kan één onderwerp op wel tien verschillende manieren uitleggen.’ Daarnaast vraagt hij zijn studenten ook vaak naar hun resultaten, en of er nog extra hulp nodig is. ‘Vorige week hebben we een extra les over ECG-lezen gekregen omdat we daar behoefte aan hadden, in zijn eigen tijd. Dat waarderen wij oprecht!’

Als een bikkel doorgegaan

Net als haar twee ‘concurrenten’ gebruikt Joyce Buitelaar (docent skills, marketing en sales) in haar lessen actuele voorbeelden. ‘Daarnaast weet ze de stof ook te koppelen aan haar eigen ervaringen, waardoor het een helder verhaal wordt.’ Enthousiast, open, eerlijk, betrokken, behulpzaam en ook nog een leuke persoonlijkheid; de opleidingscommissie komt woorden tekort. Een belangrijke reden voor de voordracht is daarnaast dat de docent wordt gezien als ‘een sterke vrouw’. Ze heeft op jonge leeftijd haar man verloren aan kanker, heeft een zware tijd gehad maar ‘is als een bikkel doorgegaan, en haar kwaliteiten bleven fier overeind’.

Meer coach dan docent

Bart van der Flier is docent law bij de opleiding international business & languages. Law is een moeilijk vak, benadrukken de studenten van de opleidingscommissie. ‘But he makes it seem like the easiest one at times.’ De docent rechten houdt echt van het lesgeven en is daarnaast zeer geïnteresseerd in ‘other school activities’ van zijn studenten. ‘And he does his best in supporting this.’ Meest uniek is de humor die hij gebruikt tijdens zijn lessen. ‘In many cases students do not attend the classes because of the subject, but simply because Van der Flier is teaching the subject. A lot of us see him more as a coach or mentor than as a teacher.’

Jos van Nierop

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

3 Responses to Wie wordt ‘Docent van het jaar’? De top 3 is bekend

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top