Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

45 bestuurders verdienden meer dan minister

Gepubliceerd: 3 September 2008 • Leestijd: 0 minuten en 46 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De meest verdienende bestuurder in het hoger onderwijs was afgelopen jaar vertrekkend collegevoorzitter Bert Vork van de Hogeschool Leiden. Die kreeg 615 duizend euro, inclusief een vertrekpremie.

 




Jasper Tuytel: twintigste plaats

Dat blijkt uit een overzicht dat de Algemene Onderwijsbond heeft samengesteld uit de jaarverslagen van hogescholen en universiteiten. In totaal verdienden 45 bestuurders meer dan het gemiddelde ministersalaris van 169 duizend euro. Dat bedrag is de norm voor openbaarmaking van salarissen.

Wageningen Universiteit duikt drie keer op in de top tien. Aan die universiteit kunnen ze geen geschikte bestuurder vinden die voor minder dan twee of drie ton komt opdraven. Voorzitter Aalt Dijkhuizen kreeg 302 duizend euro en scheidend rector Bert Speelman ontving omgerekend een jaarbedrag van 369 duizend euro.

Andere instellingen in de lijst zijn de UvA/HvA, de Hanzehogeschool, de Universiteit Maastricht, de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen en de TU Delft. De vakbond heeft alle inkomsten bij elkaar opgeteld: bruto salaris, pensioen- en vertrekpremies, onkostenvergoedingen en bonussen.

Jasper Tuytel, de bestuursvoorzitter van de Hogeschool Rotterdam, komt met zijn salaris van 196.000 euro per jaar op een twintigste plaats in de lijst. De bestuursleden Gerard van Drielen en Jan Roelof verdienen met respectievelijk 168.000 en 160.000 euro minder dan de gemiddelde minister.

Volgens de Hogeschool Leiden hebben de huidige bestuurders contracten voor bepaalde tijd, in plaats van onbepaalde tijd, waardoor zo

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top