Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Hogeschool voortaan university of applied sciences

Gepubliceerd: 30 January 2008 • Leestijd: 0 minuten en 46 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Alle grote hogescholen heten vanaf nu in het buitenland university of applied sciences. Dat heeft minister Plasterk bepaald, een jaar nadat de HBO-raad de naam in gebruik nam. Alleen gespecialiseerde instellingen mogen zich anders afficheren.

In een brief aan HBO-raadvoorzitter Doekle Terpstra schrijft minister Plasterk dat hij met zijn besluit een einde wil maken aan de diversiteit van namen die hogescholen zichzelf in het buitenland geven. Doordat alle brede hogescholen verder moeten onder de naam university of applied sciences krijgen studenten, docenten en bestuurders uit het buitenland meer inzicht in het Nederlandse hoger onderwijs. En dat is weer goed voor de werving.

Het besluit van de minister heeft als gevolg dat de IB-Groep en internationaliseringsorganisatie Nuffic de naamgeving zullen overnemen op gewaarmerkte getuigschriften en diplomasupplementen.

Hogescholen die zijn gespecialiseerd in agrarisch of hotelonderwijs krijgen van Plasterk de ruimte om een eigen naam te verzinnen. Kunsthogescholen die zich in het buitenland profileren moeten zich van de minister School of the arts noemen, en instellingen die alleen lerarenopleidingen aanbieden University for Teacher Education. Wel mogen zij vóór de zomer in onderling overleg nog varianten bedenken.

Vandaag wordt ook het internationale beeldmerk voor het hoger onderwijs door de Nuffic gepresenteerd. Dat moet de Nederlandse universiteiten en hogescholen een duidelijk gezicht geven. Het beeldmerk gaat gepaard met de slagzin ‘Study in Holland. Open to international minds’.

HOP, Thijs den Otter

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Hogeschool voortaan university of applied sciences

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top