Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
11 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Afstuderen? Verstandskiezen eruit!

Gepubliceerd: 5 February 2010 • Leestijd: 1 minuten en 9 seconden • Afstudereren met Manon Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De komende maanden blogt Manon van der Sar, vierdejaars student communicatie & multimedia design, op de website van Profielen over haar afstuderen en haar andere belevenissen op de Hogeschool Rotterdam.

De laatste week op school is een week vol emotie. De laatste opdrachten moeten worden ingeleverd, we weten niet wat ons te wachten staat en we nemen afscheid van onze klasgenoot waar we lief en leed mee deelden, de docent die stiekem toch wel behoorlijk inspirerend is, de lesruimte waar zoveel herinneringen geborgen liggen en de computers en het internet waar we vooral zo collectief verdrietig van werden.

Want ja, het aftellen naar het starten van het afstuderen is begonnen. Zo blij en zenuwachtig als je vroeger de dagen op de kalender afstreept naar je verjaardag toe, zo blij en zenuwachtig voelt het nu. Om de laatste fase van de studie in te luiden heb ik alvast mijn volledige werkruimte opgeruimd. Zelfs mijn kledingkast moest eraan geloven. Maar wat is onze identiteit als we afstuderen?

In ieder geval kunnen we veel stress verwachten. Daarom moeten alle andere factoren die in de weg zitten worden vernietigd. Dus op zoek naar een luchtverfrisser met muntgeur (de geur van munt zorgt ervoor dat je harder werkt), de muren van de kamers licht en leeg (geen onrust, er komt vanzelf werk op te hangen), even alle sociale contacten op een afstand brengen (tijdklok op het internet, telefoon zonder ringtoon, geen ruimte in de agenda e.d.) en een opgeschoonde snelle computer (met automatische back-up functie). De voorbereidingen lijken getroffen…

Tenslotte zijn we allemaal op zoek naar dat project waar we trots op zullen zijn. Zelf studenten die wat laks studeerden beginnen nu te stuiteren van prestatiedrang. Allemaal om onze eigen uitdaging aan te pakken. En om die uitdaging voor mij te vergroten begint mijn afstuderen (maandag) met het verwijderen van mijn verstandskiezen… Want zonder moet ook lukken, toch?

Manon van der Sar

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top