Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
1 oktober 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Bloemen en etentje voor half jaar onderzoek

Gepubliceerd: 15 March 2010 • Leestijd: 1 minuten en 13 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Een acht, bloemen en ook nog een dinerbon. Vijf studenten verpleegkunde en een student ergotherapie van de Hogeschool Rotterdam onderzochten in opdracht van Oser, het overlegplatform van de Rotterdamse gezondheidscentra, met succes de klanttevredenheid van Gezondheidscentrum Nesselande.

In totaal zijn het afgelopen halfjaar zestien gezondheidscentra door groepjes studenten onderzocht. Klanttevredenheid wordt steeds belangrijker. Het zegt immers iets over de kwaliteit en zorgverzekeringen verlangen dergelijke onderzoeken, schetste lector Toon Voorham van het kenniscentrum Kennis van Zorg vanmiddag bij de uitreiking van de prijs voor het beste PMG-verslag (PMG staat voor Projectmatig en Multidisciplinair werken aan Grootstedelijke problematiek). Hoewel Voorham wel wat aanmerkingen had (onder andere over het taalgebruik, en over de representativiteit) kwam het verslag van de zes studenten duidelijk als beste uit de bus.

‘Niemand had tijd’
Over Gezondheidscentrum Nesselande waren de patiënten behoorlijk positief, kwam uit het onderzoek dat bestond uit enquêtes en interviews. Verpleegkundestudent Noor van Heijningen: ‘Ik denk dat dat komt omdat het een nieuw centrum is; iedereen was wel tevreden. We kwamen uit op een score van een 8½. Het was overigens wel moeilijk om patiënten te vinden die mee wilden werken aan het onderzoek. Niemand had tijd.’

‘Arie bedankt’
Zelf onderzoek doen was voor de studenten een nieuwe ervaring. ‘Ik heb wel een vak over onderzoek, en was bekend met het afnemen van interviews maar het uitvoeren van een onderzoek had ik nog nooit gedaan’, vertelt ergotherapiestudent Mirjam van Rijs. Net als Noor vond ze het in elk geval een leuke en leerzame ervaring. Noor: ‘Het kostte alleen superveel tijd; je bent niet alleen aan het interviewen, maar je moet ook nog de uitkomsten verwerken en het verslag maken.’ Met een gratis etentje als resultaat, dat wel. Noor: ’Ja, met dank aan Arie, onze docent.’

Vervolg
Er komt misschien nog een vervolg op het onderzoek. Het kenniscentrum van de hogeschool en het OSER praten op dit moment over een vervolgonderzoek, in de vorm van een overkoepelende analyse.

 

 

 

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top