Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

'Dales weg om verhuizing'

Gepubliceerd: 25 October 2010 • Leestijd: 1 minuten en 9 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Niet zijn optreden in de diploma-affaire deden Inholland-voorzitter Geert Dales de das om, maar een ruzie over de verhuizing van Inholland naar de Zuidas van Amsterdam. Althans, dat stelt het Parool.

Inholland zou in 2014 verhuizen van een pand in Diemen naar een gebouw op de campus van de Vrije Universiteit aan de Zuidas. Daar zit nu ook al een deel van de hogeschool. Maar de verhuizing wordt twee jaar uitgesteld.

Ruzie over verhuizing
Volgens de Amsterdamse krant hadden Geert Dales en zijn bestuursgenoot Lein Labruyère daar ruzie over. De hogeschool had het pand al verkocht en moest er eigenlijk al per 1 januari 2012 uit, terwijl het nieuwe onderkomen voorlopig nog niet beschikbaar zou zijn. Dales wilde de Vrije Universiteit desnoods via de rechter dwingen om in 2014 ruimte te maken, maar Labruyère zocht een andere oplossing: die wilde het contract met de koper van het oude pand ontbinden.

Niet alleen de diplomafraude
Een woordvoerder van Inholland bevestigt dat de hogeschool later dan gepland zal verhuizen. Over de ruzie tussen de bestuursleden wil hij niets zeggen. Maar Dales moest weg vanwege een “verschil van inzicht over de bestuursstijl” en één ding geeft de woordvoerder toe: dat verschil beperkte zich niet tot één dossier. Ook over andere onderwerpen dan de diplomaroute voor langstudeerders verschilden de bestuurders wel eens van mening.

'Geen conflict'
Intussen noemt de Vrije Universiteit het bericht van het Parool “tendentieus en onjuist”. Volgens een woordvoerder trekken de Hogeschool Inholland en de Vrije Universiteit juist samen op en is er helemaal geen sprake van een conflict. De universiteit ziet de hogeschool graag uitbreiden op de campus.

Flexibiliteit
Wel is er enige vertraging door perikelen met het bestemmingsplan. “Gezien het bestemmingsplantraject dat nog moet worden doorlopen, is het verstandig dat InHolland flexibiliteit heeft in het moment waarop uit Diemen naar Amsterdam kan worden verhuisd”, luidt de officiële verklaring.

HOP, Bas Belleman

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top