Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Huisjesmelker liet studentes niet strippen

Gepubliceerd: 19 March 2010 • Leestijd: 0 minuten en 59 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De klacht dat ‘Huisjesmelker van het jaar’ Wim Bulten studentes voor zich heeft laten strippen, blijkt niet te kloppen. Geen reden voor excuus, vinden de Landelijke Studentenvakbond en SP jongerenorganisatie ROOD, maar wel 'een leerpuntje'.

Het juryrapport over de Groningse kamerverhuurder Bulten loog er niet om. Huurders die het met hem aan de stok krijgen zou hij intimideren en zelfs mishandelen. Zo zou hij geprobeerd hebben een ‘lastige’ huurder van de trap te duwen. Ook kwam er een klacht binnen van studentes die voor hem moesten strippen; wie dat het best deed kreeg de kamer.

Student liet meisjes strippen
Kamerverhuurder Bulten noemde de uitverkiezing in een telefonische reactie 'te bizar voor woorden'. 'Er klopt helemaal niets van de beschuldigingen, dit is gewoon geen humor meer.' Op één punt heeft hij in elk geval gelijk, blijkt uit de Groningse universiteitskrant UK van deze week: de klacht over het strippen bleek achteraf niet te zijn gecontroleerd. Niet Bulten, maar een student zou de meisjes tijdens een hospiteerborrel hebben gevraagd te strippen.

'Leerpuntje'
Voor de LSVb en ROOD is dat geen reden voor excuses, 'hooguit een leerpuntje voor onszelf', aldus LSVb-voorzitter Gerard Oosterwijk. Voor de rest van de klachten zegt hij zijn hand in het vuur te steken. Maar inmiddels hebben enkele studenten hun klacht ingetrokken, meldt de UK. Ze vonden de vraagstelling van ROOD en de LSVb achteraf tendentieus.
De UK zelf heeft ook nog een appeltje te schillen met ROOD. Die had Bulten naar een Gronings café gelokt met het smoesje dat een journalist van het blad hem wilde spreken. Het bestuur van ROOD beraadt zich op een reactie.

HOP, Hein Cuppen

Lees hier het eerdere HOP-bericht over de kamerverhuurder.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Huisjesmelker liet studentes niet strippen

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top