Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

LSVb-voorzitter Oosterwijk stapt op

Gepubliceerd: 29 March 2010 • Leestijd: 0 minuten en 52 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Gerard Oosterwijk is vrijdag opgestapt als LSVb-voorzitter. 'Aanhoudende meningsverschillen maakten de zakelijke samenwerking onmogelijk, schrijven de overgebleven bestuursleden in een persbericht.

'De verkiezingen komen er aan, het rapport van de commissie-Veerman wordt binnenkort gepresenteerd, dus het is belangrijk dat we als LSVb op één lijn zitten', zegt algemeen bestuurslid Jasmijn Koets, die tot juni waarnemend voorzitter is.

Meningsverschillen
De 23-jarige UvA-student internationale betrekkingen wil geen voorbeelden geven van de meningsverschillen die kennelijk al langere tijd speelden. Onder haar voorzitterschap zal de politieke lobby niet van karakter veranderen. 'We hebben als LSVb een aantal grondbeginselen die met de algemene ledenvergadering zijn afgesproken.' Of Oosterwijk daar van wilde afwijken wil ze niet zeggen. 'Gerard heeft zelf de beslissing genomen om op te stappen. We vinden het jammer en zijn hem erkentelijk voor wat hij voor de LSVb gedaan heeft.'

Ongelukkig moment
Volgens Henno van Horssen, voorzitter van studentenorganisatie ISO, komt het vertrek van Oosterwijk op een ongelukkig moment, zo vlak voor de verkiezingen. 'Dit is slecht voor de gezamenlijke slagkracht van de studentenbeweging. Inhoudelijk waren Gerard en ik het niet altijd eens, maar hij stond er wel altijd.' Hij kan slechts gissen naar de aard van de meningsverschillen. Van ruzie over de inhoudelijke koers van de LSVb is hem niets bekend. Dat laatste zeggen ook de lidbonden van de LSVb, zoals de Groninger Studentenbond en Akku, die naar het hoofdbestuur verwijzen. Gerard Oosterwijk is niet voor commentaar bereikbaar.

HOP, Hein Cuppen

 

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top