Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
29 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Blog Alex: Was het maar maandag

Gepubliceerd: 28 August 2015 • Leestijd: 1 minuten en 21 seconden • Alex blogt

Storm Publishers heeft onlangs code blauw afgekondigd vanwege een stagiair die niet weg te slaan is. De betreffende stagiair heeft bekend op een bewuste zaterdagavond tijdens een underground rockfeestje in een verlaten schoolgebouw te hebben verlangd naar maandag, omdat zijn stage bij de uitgeverij te goed bevalt. In deze blogpost doet hij zijn verhaal.

Alex Hoogendoorn
Toen ik besloot stage te lopen bij Storm Publishers kon ik eigenlijk niet wachten om te beginnen. De uitgever, Natasja, heb ik vorige jaar op Manuscripta ontmoet en ze kwam op mij over als een gedreven, spontane vrouw die wist wat ze wilde. Haar enthousiasme was aanstekelijk en we hielden sporadisch contact. Hoewel ik aanvankelijk een andere uitgeverij op het oog had als stagebedrijf, was de keuze voor mij snel gemaakt: ik wilde werken voor iemand met een visie.

Haar visie is Nederlands schrijftalent een podium bieden om op die manier kwalitatief goede young adult- en new adultverhalen op de Nederlandse markt te brengen én die te vertalen naar het Engels om zo werelddominatie te bewerkstelligen. Oké, dat laatste niet. Maar de Nederlandse markt lijkt soms gedomineerd door buitenlandse bestsellers, waarom zouden wij het niet omkeren? Dus toch world domination.

Eerlijk is eerlijk: toen ik wist dat ik moest gaan stage lopen, zag ik voor me hoe ik langzaam maar zeker wallen zo groot zou krijgen dat er 65 prostitués op zouden kunnen paraderen en ik me met steeds verder voorovergebogen schouders en hangend hoofd (staart tussen de benen) naar het werk zou moeten slepen. Maar het tegendeel bleek in mijn eerste fulltime week bij de uitgeverij: ik kreeg er juist energie van!

Thuis besloot ik ’s avonds nog spontaan af te spreken met vriendinnen, maakte ik het voor mijn doen veel te laat op een vrijdagavond (want vuurwerkfestival in Scheveningen) en besloot ik me op zaterdagavond naar een shady feestje te begeven waar ik had verwacht dat ik vermoord en nooit meer gevonden zou worden. Het was aan het einde van de avond (nog levend) dat ik me realiseerde dat ik de beste stageplek ooit had, want te midden van de alto’s, metal heads en hipsters die genoten van de muziek dacht ik: was het maar maandag.

Alex Hoogendoorn

Alex Hoogendoorn (1994) is derdejaars communicatie. Hij is marketing & promotions intern bij de internationaal georiënteerde uitgeverij Storm Publishers en eindredacteur bij jongerenplatform young-adults.nl.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

4 Responses to Blog Alex: Was het maar maandag

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top