Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
30 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Blog Alex: Lief dagboek

Gepubliceerd: 30 October 2015 • Leestijd: 2 minuten en 7 seconden • Alex blogt

‘Huh!’ schreeuwde ik plotseling door de kamer. Ik schrok er zelf ook een beetje van. Als je van kunst houdt en bekend bent met het schilderij ‘The Scream’ van Eduard Munch, dan weet je wat ik bedoel. Als je het niet kent, maakt dat geen drol uit, want er is ook een emoji van. Die emoji dus, zo was mijn gezicht.

Alex

Het leven is de som van al je keuzes zei een wijze meneer van wie ik de naam ben vergeten ooit. (Ik heb het inderdaad opgezocht. Google zegt me dat het Albert Camus was, Frans filosoof, journalist en Nobelprijswinnaar voor de literatuur – thank you, interwebs.) Wel, weet je nog dat ik dit jaar besloot een keer te vaak thuis te blijven? Ik was ziek en kon ook echt niet naar school. Mijn gedachte was dat het vrij nutteloos zou zijn om voor minder dan een uur naar school te gaan, omdat ik vrijwel zeker wist dat ik het niet langer zou volhouden. Daardoor moet ik dit jaar wél een project herkansen. Shit, net nu ik het zo naar m’n zin heb bij m’n stagebedrijf!

Een paar weken was ik ervan overtuigd dat onderwijsperiode twee al bijna startte. Dat is het ding met stage lopen: je hebt totaal geen benul van de onderwijsperiodes, laat staan wanneer de vakanties zijn (die je vaak niet hebt, want stage). Ik had mijn begeleider op de hoogte gesteld dat ik er vanaf dan maar drie dagen per week kon zijn. Qua uren maakte dat niet uit, want ik had er eerder te veel dan te weinig. Qua werkzaamheden was het ook geen probleem.

Maar ik wilde niet. Wilde me fulltime blijven inzetten voor het bedrijf en nieuwe projecten opstarten, nog beter m’n werk leren doen. Langzaam nam ik afscheid van mijn periode als fulltime stagiair, totdat ik ontdekte dat ik me drie weken had vergist. Oops!, maar ook: YES!, want ik had ineens – surprise! – nog een paar weken om me volledig op mijn stage te richten. Eigenlijk, heel eerlijk, zie ik ertegenop om weer colleges te volgen, maar het is het beste dat we dat tussen ons houden. Wouldn’t want someone to get hurt, would we?

We hebben sinds een week een nieuw systeem op stage: eerder beginnen en langer pauze. Keihard aan de bak en dan tijdens de lunch wandelen. En, wauw, wat werkt dat goed! Buiten lopen met de gure herfstwind in je bakkes zorgt ervoor dat je je levend voelt. Hoewel het afgelopen week aardig warm was en we in het zonnetje (zonder jas!) hebben gezeten. Je wordt er in één klap een stuk creatiever van. Hoe ironisch: stage lopen bij een bedrijf genaamd Storm Publishers en dan ineens met een storm aan nieuwe ideeën komen.

Het werkt goed, dat wandelen. We werken hard en hebben het leuk, vullen elkaar goed aan. Komen met goede ideeën. Uitgever Natasja is genomineerd voor de VIVA400-powervrouwenlijst en er is vanuit het buitenland interesse getoond. Soms ben ik best moe (best vaak, eigenlijk), maar wat heb ik een geluk met mijn bedrijf, want het enthousiasme weegt op tegen de vermoeidheid.

Had ik al verteld dat ik een baan aangeboden heb gekregen? Ja, een bijbaan, want ik studeer natuurlijk toch. Afijn, het is leuk om te horen dat je werk gewaardeerd wordt en dat je baas je niet kwijt wil.

Tot schrijfs,
Alex

Alex Hoogendoorn (1994) is derdejaars communicatie. Hij is marketing & promotions intern bij de internationaal georiënteerde uitgeverij Storm Publishers en eindredacteur bij jongerenplatform young-adults.nl.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Blog Alex: Lief dagboek

  1. Heel herkenbaar hoe je door 1 keer teveel afwezig meteen een heel project kunt overdoen… het heeft mij een half jaar studie vertraging opgeleverd. Ik merk vooral bij docenten met gebrek aan vakkennis dat die nogal graag bezig zijn met regeltjes, inplaats je iets te leren. Gelukkig heb ik wel een paar goede docenten gehad, al kan ik die op 1 hand tellen. Hopelijk studeer ik in Februari af, dan heb ik niks meer te maken met al die rare regeltjes.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top