Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Blog Alex: Thank me later

Gepubliceerd: 27 November 2015 • Leestijd: 1 minuten en 51 seconden • Alex blogt

Bier, sigaretten en zweet. Bij het concert van Nightwish in de Heineken Music Hall was voornamelijk mannelijk, bierdrinkend en heftig zwetend volk. Dat laatste was niet gek, want toen wij binnenkwamen was het eerste voorprogramma net afgelopen.

Alex HoogendoornHet was er warm – erg warm. Van het headbangen? Van het met veel mensen in één ruimte bijeengekomen zijn? Of van de angst voor een aanslag?

Terwijl ik uit mijn dak stond te gaan bij het metalconcert van de internationale band met Nederlandse frontvrouw, zat een van mijn vrienden aan de televisie gekluisterd in angst dat ik opgeblazen zou worden. Ik lachte toen hij het me vertelde… totdat ik doorhad dat hij bloedserieus was. Het is natuurlijk vreselijk wat er gebeurd is tijdens het concert van Eagles of Death Metal in Parijs, maar de kans op een dergelijke gebeurtenis tijdens een van de vele metalconcerten in Nederland achtte ik klein.

Het verbaast me dat zo veel Nederlanders ineens zo op hun hoede zijn na de aanslag. Het is een natuurlijke reactie op een doodsbedreiging om angstig te zijn, maar de bedreiging was in Parijs en niet hier. Meteen werd overal de beveiliging aangescherpt (de reden dat we later waren) dus ik vertrouwde erop dat het goed zou komen. En op dat moment realiseerde ik me dat ik het belangrijker vind kansen te pakken om geweldige momenten te beleven dan angst te laten overheersen.

Nu mijn stageperiode bijna is afgelopen, is er één ding dat mij is opgevallen. Hoe vermoeider ik was door mijn stage, des te meer ik ondernam. ‘Gewoon relaxen’ kostte mij meer energie dan iets leuks doen, zoals een concert bezoeken, een party crashen, spontaan naar weet-ik-het-waar gaan. Het werkt juist ontspannend om iets te ondernemen wat helemaal niets met je stage te maken heeft. Ik noem het het beste middel tegen werkstress.

De afgelopen dagen trok ik als soort nomade Nederland door om boekhandelaren te bezoeken. Als stagiair bij een kleine uitgeverij maak ik van dichtbij mee hoe lastig het is om de titels uit het fonds de boekhandels in te krijgen. Een erg boeiend onderwerp waar ik veel interessante informatie over heb verzameld. Op Facebook deelde ik (al zeg ik het zelf) mooie foto’s die ik doorplaatste vanaf Instagram. Een van mijn Facebookvrienden vroeg of ik niet moe was van al het reizen, waarop ik antwoordde dat ik uitgeput was en het daarom juist zo belangrijk vond leuke dingen te ondernemen.

Het is zo makkelijk om toe te geven aan je vermoeidheid, maar daar help je jezelf niet mee. Integendeel. Daarom ben ik elke zondag totaal gesloopt maar voldaan en kijk ik terug op een geweldige week. Als ik dus één tip mag geven aan de tweedejaarsstudenten die volgend jaar voor het eerst gaan stage lopen: blijf leuke activiteiten ondernemen. (Thank me later.)

Alex Hoogendoorn

Alex Hoogendoorn (1994) is derdejaars communicatie. Hij is marketing & promotions intern (stagiair) bij de internationaal georiënteerde uitgeverij Storm Publishers en eindredacteur bij jongerenplatform young-adults.nl.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Blog Alex: Thank me later

  1. Denk dat seks ook heel goed werkt tegen ‘stress’ xD

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top