Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
6 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Jonathan… drinkt sap

Gepubliceerd: 22 January 2015 • Leestijd: 1 minuten en 24 seconden • Column Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Ik wil gezonder eten. Het is een van mijn goede voornemens voor 2015. En sinds kort heb ik een heel geschikte manier gevonden om al mijn groenten en fruit binnen te krijgen: sap!

Foto Jonathan drinkt sapjes

Oppepper
In het voormalig pand van boekhandel De Slegte aan de Coolsingel zit nog niet zo lang een conceptstore. Naast alle kleding, kunst en design is hier de eerste sapbar van Rotterdam gevestigd. Sajoer, wat in het Indonesisch groente betekent, heeft groente- en fruitsapjes van de slowjuicer. De twee goedlachse dames achter de bar, Mary en Gaby, leggen uit dat bij het gebruik van een slowjuicer de meeste smaak en vitamines behouden blijven. En dat willen we hebben natuurlijk!
Omdat ik een nogal korte nacht heb gemaakt, besluit ik om op aanraden van de dames een Oppepper te nemen. Een sapje van ananas, spinazie, selderij, citroen en gember. Niet bepaald een combinatie die ik zelf zou kiezen, maar ik ben blij verrast. Door de slowjuicer zit er geen pulp in het sap, dus is het makkelijk te drinken door een rietje. De gember geeft zowaar een oppepper aan het sapje en ik voel me bij elke slok fitter worden. Naast de Oppepper kun je onder meer kiezen uit een Groenmonster, Bikkel en een Antikater. Helemaal fijn: Sapbar Sajoer is zeven dagen per week geopend. Mijn plekje aan de bar op zondagochtend is hierbij gereserveerd!

Een groentesap kost € 5,-.
Sapbar Sajoer, Coolsingel 83
www.sajoer.nl

Hemels
Als je een keer op een rustig moment in de Markthal bent, ga dan eens langs Heavenly Smoothies. In een klein hoekje van de hal kun je daar ruim dertig sappen en smoothies kiezen die vers voor je worden geperst en gedraaid. Mijn oog valt op een Blueberry Beaty: een sap van braam, aardbei, framboos en verse appelsap. Lekker voor de dorst, niet te zoet en nog gezond ook. Wil je echt gezond doen, voeg dan wat superfoods als açaí of tarwegras toe.

Een fruitsapje kost € 4,50.
Heavenly Smoothies, Markthal
www.markthal.nl/aanbieders/heavenly-smoothies

Espresso dates
Kijk voor nog meer gezonde sappen en smoothies ook eens bij Espresso Dates. Ook hier heb je de keuze uit allerlei superfoods zoals gojibessen en chiazaad.

Een smoothie kost € 4,50.
Espresso Dates, Tweede Middellandstraat 27
www.espressodates.nl

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top