Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Jonathan eet… gehaktballen

Gepubliceerd: 28 April 2015 • Leestijd: 1 minuten en 24 seconden • Column Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Voor de lunch, diner of gewoon voor de lekkere trek. Eigenlijk kan de gehaktbal altijd. Ik gooide een balletje op in Rotterdam. En wat blijkt? Rotterdam is een stad met ballen!

Jonathan eet ballen
Ballroom
In de gezelligste straat van Rotterdam zit sinds eind vorig jaar Ballroom. Eigenaar Aziz Yagoub (bekend van cultuurpodium Perron) opende deze eerste speciaalzaak in gehaktballen of, zoals ze het zelf liever noemen: meatballs. Wat bij binnenkomst meteen opvalt, is de grote en lichte ruimte met hippe tafeltjes waaraan je meatballs kunt eten. Geen bruin café met oma’s gehaktballen maar meatballs 2.0.

Er is keuze uit vijf soorten ballen: een classic, een pittige chili, kalfs, vegetarisch en zelfs een van vis. Ik kies de pittige chiliballen en ben blij verrast. De zachte gehaktballetjes liggen in een lekkere en lichtpittige saus. De porties zijn flink, dus je kunt er gerust met twee personen van eten.

Ook fijn: Ballroom heeft een uitgebreide kaart met 52 gins uit veertien landen. Een verfrissende gin and tonic bij je ballen is een absolute aanrader. Kijk er niet raar van op dat een avond bij Ballroom weleens een heel lange kan worden.
Ballen voor twee personen: € 15,-.
Ballroom, Witte de Withstraat 88-b,
www.ballroomrotterdam.nl

De Ballentent
In een oud douanehuisje uit 1902 is sinds jaar en dag De Ballentent te vinden. Het café met uitzicht op de Maas dankt haar naam al dan niet aan het kakkineuze publiek, dan wel aan de voortreffelijke ballen die hier worden geserveerd. Onder het genot van een schallende André Hazes worden hier nog iedere dag verse ballen gehakt gedraaid en gebakken.

Mijn oog valt op de bal Ballentent: een vuistgrote bal gehakt met paprika, champignons en uien. De bal is mals en zacht en rijkelijk bedolven onder de smakelijke saus. De bediening loopt er tot in de puntjes verzorgd bij in zwarte pantalon, wit hemd en passende strik. De droge Rotterdamse humor krijg je er bij iedere bal gratis bij.
De bal Ballentent met brood kost € 7,20.
De Ballentent, Parkkade 1,
www.deballentent.nl

Slagerij Haak
Al meer dan 130 jaar is Slagerij Haak het adres in Crooswijk voor een broodje bal. Maar niet getreurd als je nooit in Crooswijk komt. De familiewinkel draait ballen voor meerdere horecazaken in Rotterdam.
Een broodje bal bij Haak kost € 2,50.
Slagerij Haak, Crooswijkseweg 83b,
www.facebook.com/slagerijhaak

 

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top