Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Jonathan eet… vis

Gepubliceerd: 29 May 2015 • Leestijd: 1 minuten en 19 seconden • Column Dit artikel is meer dan een jaar oud.

In een havenstad als Rotterdam hoort het eten van een visje op zijn tijd er gewoon bij. Het is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezond. Daarom trok ik deze keer door de stad op zoek naar de beste lekkernijen uit de zee.

Jonathan eet vis
Jonathan met kabeljauw bij Schmidt Zeevis

Happen tussen de zakenmensen
Zeg je vis in Rotterdam, dan zeg je Schmidt Zeevis. De winkel aan het Vasteland is een begrip in de stad en niet zonder reden. Je vraagt en ze hebben het, en kwaliteit staat hoog in het vaandel. Dat ik niet de enige ben die dit weet, is vooral met kerst te merken als de rij tot buiten de zaak staat, maar zeker ook op een doordeweekse dag rond lunchtijd. Tussen de zakenmannen in het tweedelig blauw, weet ik nog net een plek aan een statafel te bemachtigen en mijn bestelling te doen: een portie gebakken mosselen en een garnalenkroket. En zoals het dan bij Schmidt hoort, bestel je er een glas witte wijn bij. De mosselen worden geserveerd in een klein mosselpannetje, maar schijn bedriegt: deze portie is groter dan je denkt. De garnalenkroket is gevuld met echte Hollandse garnalen, heeft geen te dikke korst en wordt afgemaakt met een takje gefrituurde peterselie. Het smaakt voortreffelijk en je proeft de kwaliteit van de vis. Ik moet de zakenmensen gelijk geven: in combinatie met de wijn is dit een ideale onderbreking van een drukke dag op de zaak.

Schmidt Zeevis, Vasteland 60

Verse vis voor weinig geld
Een van de drukste kramen in de Markthal is die van Andalus Fish. Deze viszaak weet voor weinig geld het publiek te trakteren op verse vis. De specialiteit is kibbeling, maar na enig doorvragen is de barramundi een goede tweede. Het is een Australische witvis van de grill, met de smaak van kabeljauw maar de structuur van tilapia. Ik kan Andalus niet anders dan gelijk geven, dit smaakt naar meer. Bovenop de zaak is er een terras met uitzicht over de Markthal waar het trouwens een stuk rustiger vertoeven is dan op de drukke vloer. Tip: kies bij een menu voor de paella in plaats van de salade en patat. Dat maakt het helemaal af.

Andalus Fish, Markthal

Jonathan van Noord

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top