Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Blog Vivian: Mijn eerste kerstpakket

Gepubliceerd: 16 December 2016 • Leestijd: 1 minuten en 36 seconden • Vivian Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Hoewel het krijgen van een kerstpakket helemaal niet zo bijzonder lijkt, vond ik het superleuk. Want het is eigenlijk een perfect symbool voor mijn gevoel over mijn stage.

Portret foto van Vivian

Of ik even bij de administratie wilde komen als ik klaar was met lesgeven, werd me in de ochtendpauze op mijn stage gevraagd. Nieuwsgierig klopte ik dus op de deur. Ik moest even mijn adresgegevens opschrijven, want ik zou te zijner tijd een kerstpakket ontvangen. En hoewel dat helemaal niet zo bijzonder lijkt, vond ik het superleuk. Want het is eigenlijk een perfect symbool voor mijn gevoel over deze stage.

Tijdens mijn eerste stage zei mijn teamleider dat ik tijdens m’n eerste stage vooral bezig zou zijn met de lessen, tijdens de tweede stage vooral met mezelf als docent en pas tijdens de derde stage echt met de leerlingen. Ik heb toen braaf geknikt, maar nu ik daadwerkelijk in mijn derde stage zit, merk ik dat hij wel écht gelijk had.

Voor het eerst voel ik me namelijk écht onderdeel van een school. Niet meer de oud-leerling die komt lesgeven, zoals in het eerste jaar. Niet meer de studente die goed is in individuele begeleiding geven, zoals vorig jaar. Maar echt een docent, echt iemand die belangrijk is voor het team en voor de leerlingen. En dat is een ontzettend fijn gevoel.

Het is een school waar ik echte verantwoordelijkheden heb, enorm goede feedback en begeleiding krijg, aan mijn competenties en onderwijsvisie kan werken en echt een band heb met leerlingen, ze echt leer kennen. Het is een school waar ze een opritje en een verlaagd kapstokhaakje hebben gemaakt zodat de docentenkamer vrij toegankelijk is voor mij en mijn rolstoel. Het is een school die me laat ervaren wat ik waard ben als docent, ook al maken mijn beperkingen me het soms lastig. Sterker nog: op deze school ervaar ik dat ik niet per se last hoef te hebben van die beperkingen, want ik ben gewoon echt iets waard als docent.

En dus was ik heel blij verrast toen ik hoorde over dat kerstpakket. Inmiddels heb ik de inhoud zelf mogen uitzoeken en kan ik me verheugen op de levering. En ik vind het perfect passen bij het gevoel van waardering en betekenis dat ik bij deze stage krijg. In mijn eerste jaar werd er met geen woord gerept over een kerstpakket. Vorig jaar kreeg ik een cadeaubon als aardigheidje. Maar nu heb ik mijn eerste kerstpakket. En dat is een kerstherinnering die ik me lang zal blijven herinneren.

Vivian van Leeuwen is derdejaars lerarenopleiding Nederlands. Ze heeft lichamelijke beperkingen.
Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Blog Vivian: Mijn eerste kerstpakket

 1. Wat leuk om te lezen! Het is zeker fijn om bevestigd te krijgen dat je gewaardeerd wordt om wie je bent en wat je kan en dat de focus niet ligt op wat je niet kunt.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top