Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Cmr-verkiezingen: Waar is de verkiezingskoorts?

Gepubliceerd: 13 December 2016 • Leestijd: 0 minuten en 38 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Hebben jullie al gestemd? Tot en met donderdag kunnen alle studenten en medewerkers een stem uitbrengen op kandidaten voor de centrale medezeggenschapsraad (cmr) en de instituutsraden. Maar wordt er eigenlijk campagne gevoerd?

Medewerkers van Profielen, die deel uitmaken van de diensten, zijn inmiddels via de mail benaderd. Ook stapten twee kandidaten het redactielokaal binnen om een flyer af te geven. Bij de onderwijsinstituten gebeurt er ongetwijfeld hetzelfde. Studenten zullen hun klasgenoten mailen of appen, docenten zullen ook van zich laten horen.

Toch is er op het eerste gezicht van verkiezingskoorts nauwelijks sprake, wordt duidelijk na een rondje langs de meeste hogeschoollocaties. Het is een momentopname en niet alle hoeken en gaten van de HR zijn bezocht, maar er staan geen studenten te flyeren. En verkiezingsposters? Nauwelijks. In elk geval eentje, een en dezelfde van Berry Stam, op meerdere plekken op locatie Museumpark.

En dan is er informaticastudent Selcuk Durak die, net als voorgaande jaren, met zijn tablet zijn locatie Wijnhaven afstruint, uitlegt waar de cmr voor staat en studenten vraagt om meteen, op zijn tablet, op hem te stemmen. De teller stond vanmiddag op 21 stemmers, laat hij zien.

Jos van Nierop

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

5 Responses to Cmr-verkiezingen: Waar is de verkiezingskoorts?

 1. Er hangen op de alle dienstenlocaties posters van Simone Huijbregts en in de toren Rochussenstraat ook van Youri Yilman. Wel even verder kijken…

 2. Ik heb alle locaties bezocht exclusief de KZ. Maar daar heeft iemand anders de posters opgehangen. Daarbij heb ik overal stem / visitekaartjes geplaatst (bij mijn kiesdistrict). Iedereen die in gesprek wilt gaan sta ik graag te woord. Het worden spannende verkiezingen :). Ik ben heel blij dat er verkiezingen zijn, dat komt het debat en de democratie ten goede.
  Ik heb niet gemaild naar de medewerkers omdat dit tegen de reglementen is ( versturen van bulk email is spam ). Die kaartjes zijn eigenlijk ook spam, maar aan de andere kant ook een leuke herinnering om in elk geval te gaan stemmen.

 3. Ik had posters opgehangen bij WDKA en Wijnhaven, maarja als Selcuk zo’n grote campagne hield kon ik nooit winnen

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top