Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Student John wil scheids worden in de Champions League

Gepubliceerd: 9 December 2016 • Leestijd: 0 minuten en 53 seconden • Wie ben jij dan? Dit artikel is meer dan een jaar oud.

‘Hondenlul’ is het ergste wat er tegen John Meeuwse (18 jaar, eerstejaars social work) hem is gezegd op de voetbalvelden; ‘pannenkoek’ het grappigste. ‘Sinds een toeschouwer dat naar mij riep, noemt mijn vriendin mij pannenkoek.’

Foto van John Meeuwse

John Meeuwse is scheidsrechter bij de KNVB. Hij was de jongste die de basisopleiding volgde. ‘Ik had dispensatie waardoor ik al met 15,5 jaar mocht starten in plaats van met 16. Nadat ik het diploma had gehaald, moest ik nog vier maanden wachten voordat ik namens de KNVB mocht fluiten. Ik begon bij de jeugd en mocht na een jaar naar de senioren. In het begin was dat in de vierde klasse. Nu fluit ik tweede klasse en laatst heb ik mijn debuut in de eerste klasse gemaakt.’

Zoals dat gaat in het voetbal krijgt John na afloop van de wedstrijd vaak een biertje aangeboden. Toen hij begon bij de senioren was hij nog 16. ‘Ik mag nog niet drinken’, zei ik dan, en dan stonden ze wel te kijken dat ik nog zo jong was. Nog steeds zeg ik altijd pas na de wedstrijd hoe oud ik ben.’

John heeft hoge ambities. Hij durft het gewoon te zeggen. Hij reikt voor het allerhoogste: Champions League, EK, WK, en dan ook graag finales. Tot hij zover is, wil hij elk jaar promoveren en rond zijn 25-ste hoopt hij te fluiten in de eredivisie.

Tekst: Esmé van der Molen
Fotografie: Bob van der Vlist

John heeft geen NOC*NSF-status, maar mag op de HR wel gebruikmaken van de faciliteiten voor topsporters.
Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Student John wil scheids worden in de Champions League

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top