Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
3 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Van Groupwise naar Outlook

Gepubliceerd: 10 October 2016 • Leestijd: 1 minuten en 6 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het zal je niet zijn ontgaan: Vanaf vandaag werken alle medewerkers van de hogeschool voor hun mail en agenda niet meer met Groupwise, maar met Outlook.

office-mail-demian

‘Het was een hele klus’, vertelt Jeffry Sleddens, IT adviseur van de dienst FIT, ‘maar het is gelukt. We zijn in maart begonnen met de voorbereidingen en hebben allerlei testmigraties gedaan voordat het dit weekend voor het echie was. We zijn 24/7 in ploegendiensten met acht man bezig geweest. We werkten vanaf huis en onderhielden contact met elkaar via WhatsApp. Ik heb nog nooit zo veel appjes gekregen als dit weekend.

‘E-mail en agenda, dat zijn cruciale systemen die ook nog eens op allerlei manieren en op elk denkbaar apparaat worden gebruikt: desktops, laptops, iPads, privé en HR mobiele telefoons en vaak door één persoon op meerdere apparaten tegelijk. Voor elk apparaat moesten we de nieuwe mailomgeving testen. Er waren wat problemen met het hermigreren van de agenda’s, maar er zijn geen mails of afspraken verloren gegaan. Dat was een hele opluchting, ja. Vandaag waren er nog wat probleempjes met gedeelde mailboxen en het kan nog tot vanavond duren voor de mailbox op de hogeschooltelefoon het weer doet, maar er zijn geen grote dingen meer. Zie het maar als schilderijtjes recht hangen na een verhuizing.

‘Dit was voor medewerkers de eerste stap richting Office 365. Studenten werken daar al mee sinds januari en het grootste voordeel van dit systeem is dat je makkelijk aan documenten kunt samenwerken. Daar worden in de loop van 2016 de medewerkers ook op aangesloten en dat zal het contact tussen student en docent vergemakkelijken.

‘Toen we vanochtend op de hogeschool kwamen, wachtte ons een leuke verrassing: een champagneontbijt. Dat hebben we echt gewaardeerd. Een heel leuk begin van de dag!’

Tekst: Dorine van Namen
Illustratie: Demian Janssen

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Van Groupwise naar Outlook

  1. Ja echt om te huilen. Ik had dit weekend mijn docent zo hard nodig voor een opdracht!!!!!!!
    Nu heb ik waarschijnlijk een onvoldoende. Mijn hele schoolcarrière is vergald door deze overgang.

  2. Beste Josef,

    Gelukkig is er ook nooit een aankondiging geweest dat de docenten niet te bereiken zouden zijn per E-Mail. Goed bezig, Pietertje.

    Groeten,

    Henk

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top