Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
18 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Berry Stam nieuwe voorzitter cmr

Gepubliceerd: 23 January 2017 • Leestijd: 1 minuten en 37 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Docent Berry Stam (49) is de nieuwe voorzitter van de centrale medezeggenschapsraad (cmr) van de Hogeschool Rotterdam. De twintig leden tellende nieuwe raad heeft hem vanmiddag gekozen.

Berry Stam met ordners

Stam is de opvolger van Fons van Maldeghem die zich bij de verkiezingen van december niet meer verkiesbaar stelde. Sjoerd van Vliet (docent bij IFM) en student Selcuk Durak waren de andere twee cmr-leden die een gooi deden naar het voorzitterschap.

Muziekdocent

Berry Stam is docent bij social work (instituut voor sociale opleidingen, ISO), aanvankelijk alleen muziekdocent en inmiddels breder inzetbaar. Hij is nieuw in de cmr, maar maakt wel al zo’n tien jaar deel uit van de imr (instituutsmedezeggenschapsraad) van ISO.

Op het Conservatorium zat hij, als student, ook al in de medezeggenschapsraad. Het is een rol die hem ligt, al veel langer. ‘Daarvoor moet ik terug naar m’n jeugd in de jaren zeventig, toen ik m’n vader hoorde op de radio; hij zat in de ondernemingsraad en was aan het woord over een staking in de haven.’

De nieuwe voorzitter ziet als een van zijn belangrijke taken het verbeteren van de overlegstructuur tussen cmr en collegebestuur. Stam: ‘Tijdens de afgelopen begrotingsbehandeling is bijvoorbeeld niet alles even goed verlopen.’

Decentralisatie en werkdruk

Inhoudelijk gezien denkt Stam dat de onderwerpen decentralisatie en werkdruk belangrijk zijn. ‘Maar eerst ga ik me inwerken en alle stukken bestuderen.’
Berry Stam wordt in het dagelijks bestuur bijgestaan door drie leden die daar al in zaten: Eduard Leijten en de studentleden Brian van der Sluijs en Selcuk Durak.

De nieuwe raad van tien medewerkers en evenzoveel studenten telt veertien nieuwe leden. Dat waren er dertien maar studentlid Iris de Jong (Academieplein) besloot zich, nadat ze was verkozen, terug te trekken. ‘Ik had besloten om te stoppen met de cmr, maar was te laat om me nog uit de verkiezingen terug te trekken. En dacht dat ik zonder campagnevoeren niet verkozen zou worden.’ Dat gebeurde dus wel. Willemijn den Herder neemt de plaats in van Iris.

Jos van Nierop

De nieuwe raad bestaat uit de volgende studenten en medewerkers. Tussen haakjes het kiesdistrict:
Willemijn den Herder (Academieplein), Halime Efraimova (Academieplein), Brian van der Sluijs (Academieplein), Kelly van der Ende (Museumpark), Marjolein Verbeek (Museumpark), Kim Hermann (Museumpark), Furkan Ala (Kralingse Zoom), Youssef Saidi (Kralingse Zoom), Sabine Baas (Kralingse Zoom), Selcuk Durak (Wijnhaven/Blaak).
Medewerkers: Renske Annevelink (Academieplein), Christine Rietveld-Roedolf (Academieplein), Berry Stam (Museumpark), Ed Catijn (Museumpark), Eduard Leijten (Museumpark), Helen de Haan-Cao (Kralingse Zoom), Sjoerd van Vliet (Kralingse Zoom), Sandra Hekkelman (Wijnhaven/Blaak), Petra van Gelderen (Diensten), Simone Huijbregts-van der Hoofd (Diensten).
Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Berry Stam nieuwe voorzitter cmr

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top